Afbeelding
Pauw Media

Neboplus Barneveld in top tien beste verpleeghuizen van Nederland

Maatschappelijk

BARNEVELD Woonzorgcentrum Neboplus in Barneveld is door de Patiëntenfederatie Nederland uitgeroepen tot één van de tien beste verpleeghuizen van Nederland.

Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde Zorgkaart Nederland. In verschillende categorieën is op basis van waarderingen van patiënten een top tien samengesteld van de beste wijkverpleging, fysiotherapiepraktijken, verpleeghuizen, ziekenhuizen en klinieken. Neboplus aan de Johan de Wittlaan in Barneveld staat onder het kopje ‘verpleeghuizen’’ op de zevende plek, maar de tien beste verpleeghuizen staan volgens de organisatie in willekeurige volgorde. ,,Er is geen nummer één en tien.’’ Als rapportcijfer kreeg Neboplus een 8,9.

In een eerste reactie zegt bestuurder Eunice van Zomeren van Neboplus: ,,We zijn trots en blij met dit resultaat, een enorme verrassing.’’ Voor Neboplus is het de eerste keer om op deze manier vermeld te worden. ,,En dit smaakt naar meer’’ zegt Van Zomeren. ,,Wat een feestweek. Maandag sloegen we de eerste paal in de grond voor onze nieuwe locatie in Voorthuizen, en dinsdag sleepten we deze mooie positie in de wacht. Als afsluiting van een bijzonder hectisch jaar, waarin onze zorgmedewerkers andere zaken aan hun hoofd hadden, zijn we hier erg dankbaar voor.’’

De beste zorginstellingen staan volgens de Zorgkaart verspreid door het hele land. In de directe regio zijn er naast Neboplus niet veel andere zorginstellingen die hoog scoren. Alleen in de categorie beste verpleeghuizen zijn er twee in de regio te vinden: ‘Verzorgingshuis De Koperhorst’ in Amersfoort en ‘Dagelijks Leven’ in Apeldoorn.

De resultaten zijn volgens de Patiëntenfederatie berekend op basis van waarderingen van patiënten en cliënten in de eerste tien maanden van dit jaar. Elk verpleeghuis en elke organisatie in de wijkverpleging die tussen 1 januari en 1 november dertig of meer waarderingen kreeg, deed automatisch mee, evenals elk ziekenhuis en elke kliniek met honderd of meer waarderingen. Meer dan vierhonderd zorginstellingen deden mee en er waren ruim 12.000 waarderingen. De rapportcijfers lagen tussen de 7,3 en 9,3, met als gemiddelde een 8,4.

Wouter van Dijk

advertentie
advertentie