Betogers raakten tijdens de rellen in Barneveld slaags met de ME.
Betogers raakten tijdens de rellen in Barneveld slaags met de ME. Wouter van Dijk

Barneveldse ‘coronarellen’ vanavond in tv-programma Opsporing Verzocht

26 oktober 2021 om 11:58 Maatschappelijk

BARNEVELD Tv-programma Opsporing Verzocht (AvroTros) besteedt vanavond aandacht aan de rellen die zaterdag 8 mei ontstonden tijdens een anti-coronademonstratie in het centrum van Barneveld. De politie is nog op zoek naar de identiteit van enkele verdachten die bij deze rellen betrokken waren.

Dat meldt Cees Luppes, coördinator bij de nationale politie en vanuit het team ‘tactische opsporing’ betrokken bij het onderzoek. Dit onderzoek richt zich specifiek op geweldplegers tegen politieambtenaren. 

Op deze zaterdag werd Barneveld verrast door een onaangekondigde demonstratie van de actiegroep ‘Police for Freedom’. Een groep van bijna tweeduizend betogers verzamelde zich bij kasteel De Schaffelaar. Na een rondgang door de wijk Norschoten en het Schaffelaarsebos, besloot een deel van de betogers op te trekken naar het centrum van Barneveld, ondanks een verbod van de gemeente. Ter hoogte van de spoorwegovergang tussen de Van Zuijlen van Nieveltlaan en Burgemeester Kuntzelaan raakten ze slaags met de Mobiele Eenheid, die op die plek de betogers probeerde te verhinderen het centrum in te lopen. Er werd gevreesd voor vernielingen in het winkelcentrum.

Meerdere politie-ambtenaren en ME’ers hebben letsel opgelopen

Een harde confrontatie volgde, waarbij volgens de politie enkele betogers ook stokken en stenen richting agenten gooiden. Eén agent is tegen zijn hoofd geschopt. ,,Meerdere politie-ambtenaren en ME’ers hebben tijdens deze confrontatie letsel opgelopen’’, zegt Luppes. ,,Zij hebben hiervan aangifte gedaan.’’ In deze zaak zijn nog geen aanhoudingen verricht. ,,Maar het is zeker niet uit te sluiten dat dat alsnog gaat gebeuren.’’ Opsporing Verzocht wordt vanavond uitgezonden op NPO 1, om 21.20 uur.

Wouter van Dijk

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie