Afbeelding
Ben Bläss

Dorpentoer en podcast over ‘Barneveld in 2040’

20 september 2021 om 15:48 Maatschappelijk

BARNEVELD Hoe ziet Barneveld er in het jaar 2040 uit? Met die centrale vraag gaat de gemeente Barneveld de komende tijd de boer op, met onder meer een dorpentoer en een podcastserie. Maandag 4 oktober vindt de aftrap van dit ‘toekomstproject’ plaats, tijdens een digitale interactieve bijeenkomst.

Dat meldt de gemeente Barneveld. Bij dit toekomstproject staat het werk aan een nieuwe omgevingsvisie centraal, waarin een globaal beeld geschetst wordt van Barneveld over 19 jaar. De gemeente komt graag met inwoners in contact over onder meer het dorpse karakter van Barneveld tegenover verstedelijking, de toekomst van het buitengebied en de ontwikkelingen in de kleine dorpen. De visie gaat over onder meer toekomstige voorzieningen, wonen, werken, energie, infrastructuur en natuur. ,,Om deze visie te kunnen maken, hebben we de omgevingservaring, meningen en ideeën nodig van iedereen die in de gehele gemeente Barneveld werkt of woont.’’ In het toekomstplan worden ook alle bestaande dorpsplannen en dorpsvisies die er al zijn, meegenomen. 

Belangstellenden kunnen maandag 4 oktober van 19.30 tot 20.30 uur hierover live chatten met wethouder Bennie Wijnne tijdens een digitale startbijeenkomst. Daarna volgen er nog zes fysieke bijeenkomsten op verschillende locaties in de gemeente: Op donderdag 7 oktober in dorpshuis De Eng in Voorthuizen, op maandag 11 oktober op een nog te bepalen locatie in Barneveld, op donderdag 14 oktober in dorpshuis De Wardborg in Garderen, op maandag 25 oktober in dorpshuis De Belleman in Zwartebroek en op donderdag 4 november in partycentrum Het Hoefslag bij bedrijventerrein Harselaar. Alle bijeenkomsten vinden plaats van 19.00 tot 21.00 uur.

Inwoners die nu al belangstelling hebben, kunnen ook de speciale podcastserie met wethouder Wijnne volgen. Deze is te vinden via streamingdienst Spotify, de eerste aflevering is inmiddels beschikbaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie