Afbeelding
Wouter van Dijk

Vanaf woensdag 1 juli weer betalen voor parkeren in Barneveld

23 juni 2020 om 16:14 Maatschappelijk Coronavirus

BARNEVELD Automobilisten moeten vanaf woensdag 1 juli weer een parkeerkaartje kopen als ze in het centrum van Barneveld willen parkeren. Vanaf die dag gelden weer de normale parkeerregels en -tarieven.

Wouter van Dijk

Dat meldt gemeentewoordvoerder Patricia van Putten. ,,De betalingsregeling geldt weer voor alle locaties waar dat vóór het stopzetten van betaald parkeren ook gold.'' De gemeente Barneveld besloot half maart gratis parkeren in te voeren in het centrum van Barneveld, om op die manier tijdens de coronacrisis extra ondersteuning te bieden aan winkeliers en andere ondernemers. In eerste instantie gold de regeling tot 1 juni, maar daarna werd het gratis parkeren met één maand verlengd, tot 1 juli, om zo de ondernemers te blijven steunen. Van een tweede verlenging is nu geen sprake.

Met de regeling liep de gemeente in totaal naar schatting zo'n 240.000 tot 255.000 euro aan inkomsten mis. ,,Al is het lastig om dat bedrag exact te benaderen.'' Het gaat dan niet alleen om parkeerkaartjes die niet gekocht hoefden te worden, maar ook om parkeerboetes die niet uitgeschreven hoefden te worden. Sinds het uitbreken van de coronacrisis was er in het centrum de afgelopen maanden sprake van een duidelijk lagere parkeerdruk van minder dan vijftig procent.

Tijdens de regeling 'gratis parkeren' konden eigenaren van een parkeervergunning voor een plekje in het centrum van Barneveld, ervoor kiezen hun vergunning te beëindigen en gebruik te maken van een regeling om geld terug te krijgen. De vergunningskosten worden dan terugbetaald vanaf april. Vanaf 1 juli kunnen deze parkeerders een nieuwe vergunning aanvragen. ,,Houd daarbij wel rekening met een wachttijd'', meldt de gemeente. Meer informatie hierover is te vinden op de website barneveld.parkeerservice.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie