Afbeelding
BDUmedia

Duizenden kippen dood na grote brand in stal Renswoude

30 april 2019 om 15:59 lokaal

RENSWOUDE In een kippenschuur aan de Ubbeschoterweg in Renswoude is dinsdagmiddag brand uitgebroken, waarbij duizenden dieren om het leven zijn gekomen. De brand woedde ongeveer een uur. Daarbij kwamen grote rookwolken vrij die in de richting van de bebouwde kern van Renswoude en de snelweg trokken. De brandweer adviseerde daarom ramen en deuren gesloten te houden en waar mogelijk de ventilatie uit te zetten. Iets voor 17.00 uur gaf de brandweer het sein 'brand meester', maar nablussen nam nog enige tijd in beslag. Behalve de dieren in de schuur, zijn er geen slachtoffers gevallen bij de brand.

In de schuur zaten vermoedelijk zo'n 16.000 kippen. Het ging om een vrije uitloopstal, waardoor een deel van de kippen zichzelf in veiligheid kon brengen. De brandweer schaalde meteen groot op en even later ook naar GRIP1. De schuur stond van voor tot achter volledig in brand. Metalen platen die door de hitte de lucht in waren gestegen kwamen een eindje verderop weer naar beneden.

#Renswoude In verband met de grote van de brand in Renswoude heeft de Brandweer opgeschaald naar GRIP 1. ^MW

— Veiligheidsregio Utrecht (@vrutrecht) 30 april 2019

#Renswoude Brand in een kippenschuur vermoedelijk 16.000 kippen aanwezig. Brandweer heeft groot opgeschaald. Nadere informatie volgt.^MW

— Veiligheidsregio Utrecht (@vrutrecht) 30 april 2019

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie