Afbeelding
©Judith Leroy Fotografie & Grafisch Ontwerp

Elbert Wijnne (SGP): ‘Tien zetels maakten me wel even stil’

Gemeenteraadsverkiezingen Gemeenteraadsverkiezingen 2022

NIEUW IN DE RAAD ,,Mooi dat ik in de raad ben gekozen. Dat zorgt wel voor een zekere verantwoordelijkheid. Daar wil ik op een goede wijze mee omgaan. De afgelopen jaren was ik al raadscommissielid, waarbij ik me met name met duurzaamheid en energie heb beziggehouden. De portefeuilles zijn nog niet verdeeld, maar ik zou het mooi vinden als ik daar verder mee mag gaan. Het heeft te maken met rentmeesterschap, een thema dat we als SGP natuurlijk belangrijk vinden: zorgen voor de aarde, maar met een nuchtere blik: het moet allemaal wel haalbaar en betaalbaar zijn.” 

,,Om mij heen zeiden mensen allemaal dat we die negende zetel wel zouden halen, maar ik had er een hard hoofd in. De vorige keer hielden we acht zetels, maar procentueel leverden we iets in. Als je dan nu tien zetels op de borden ziet staan, dan maakt dat je wel stil.”

,,Mijn vader is wethouderskandidaat. Vroeger controleerde hij mijn huiswerk, nu ga ik zijn huiswerk controleren, haha. Dat zal wel een aardige dynamiek met zich meebrengen, al zal ik mij - daar kiezen we bewust voor - niet bezighouden met de thema’s die mijn vader in portefeuille heeft.”

advertentie