Judith van den Wildenberg, Burger Initiatief
Judith van den Wildenberg, Burger Initiatief Ruben Meijerink

Vertrouwde namen bovenaan kandidatenlijst Burger Initiatief

11 februari 2022 om 16:56 Gemeenteraadsverkiezingen Gemeenteraadsverkiezingen 2022

BARNEVELD De top van de kandidatenlijst van de Barneveldse oppositiepartij Burger Initiatief (BI) voor de verkiezingen van aankomende maart bestaat uit vertrouwde gezichten. Naast fractieleider en lijsttrekker Judith van den Wildenberg bezetten het huidige raadslid Shane Lasscher uit Barneveld en het commissielid Harry Klein Obbink uit Voorthuizen de top 3. 

De lijst van BI bestaat uit negentien kandidaten. Op plek vier staat Dylan Veldhuizen uit Barneveld, die werkzaam is als strateeg op het gebied van digitale marketing. De hoogste nieuwkomer staat op de vijfde plek: Jos van de Vate uit Barneveld. De top 10 wordt vol gemaakt door Marius Langeweg uit Lunteren, Cobi Hoogenhout uit Barneveld, Dirk van Manen uit Kootwijkerbroek, Adrie de Man uit Barneveld en Ruurd Blomsma uit Barneveld.

Volgens lijsttrekker Van den Wildenberg kenmerkt de partij zich door het voeren van ‘constructieve oppositie’. ,,Onze lijfspreuk is: ‘Positief als het kan, kritisch als het moet’.” BI bezet momenteel twee raadszetels. In 2006 debuteerde de partij bij de lokale verkiezingen met twee zetels. Dat werden er vier jaar later drie. Die score werd gehandhaafd in 2014, nadat Judith van den Wildenberg het stokje van partijoprichter Dick van Rheenen had overgenomen. BI haalde destijds een kleine elf procent van de stemmen. Bij de laatste verkiezingen in 2018 haalde de partij twee zetels binnen, met zes procent van de stemmen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie