Burger Initiatief schrikt van onvoldoende voor Barneveldse financiën

22 jan, 13:13 Politiek
Ruben Meijerink
Judith van den Wildenberg, Burger Initiatief
Judith van den Wildenberg, Burger Initiatief

BARNEVELD Oppositiepartij Burger Initiatief is geschrokken van het bericht van afgelopen week dat de financiën van de Barneveld, als enige Gelderse gemeente, een onvoldoende krijgt van BDO Accountants en Adviseurs. In schriftelijke vragen aan het college van b. en w. verzoekt raadslid Judith van den Wildenberg om een heldere duiding van dit rapport.

Het BDO-rapport verschijnt jaarlijks en al jaren bungelt Barneveld in de onderste regionen van de ranglijst in de categorie ‘gemeenten tussen 50.000 en 100.000 inwoners’. Vooral de hoge schuldpositie en grondexploitatie wordt de gemeente zwaar aangerekend. Voor het eerst staat Barneveld op deze ranglijst helemaal onderaan, iets waar raadslid Van den Wildenberg van schrok. ,,En wij denken dat..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.