‘Barneveld hoeft zich geen zorgen te maken over financiën’

21 jan, 11:37 Maatschappelijk
Pixabay
Afbeelding

BARNEVELD Het klonk deze week alarmerend: Barneveld scoort een onvoldoende op de financiële ‘stresstest’ en zou dus haar huishoudboekje niet op orde hebben. In deze krant nuanceerde wethouder André van de Burgwal de resultaten van BDO Accountants & Adviseurs. Hoe ernstig is de situatie?

BDO rekent het de gemeente Barneveld zwaar aan dat het een grote schuldpositie heeft en dat de grondexploitatie een wel heel groot aandeel vormt op de totale inkomsten van de gemeente. Als enige gemeente in Gelderland kregen de Barneveldse financiën een onvoldoende (5,1). Wethouder Van de Burgwal vond het onderzoek eenzijdig en stelde dat Barneveld een relatief hoog weerstandsvermogen heeft om de risico’s af te dekken en dat de investeringen in grond..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.