Afbeelding
NYPB

Geen nieuwjaarsfeest NYPB in Veluwehal

5 december 2020 om 10:21 Evenementen

BARNEVELD Er komt geen 2021-editie van de jaarlijkse nieuwjaarsfeest New Years Party Barneveld (NYPB) in de Veluwehal. Dit laat organisator Robin van Kinsbergen weten. ,,Erg jammer, maar het ligt uiteraard in lijn met de maatregelen die noodzakelijk zijn om het virus waar mogelijk de kop in te drukken.”

Ondanks dat nog niet geheel duidelijk is hoe de coronamaatregelen zich de komende weken ontwikkelen, heeft de organisatie besloten het nieuwjaarsfeest te annuleren. Met name voor de 1400 tot 1600 jongeren die hier tijdens de jaarwisseling op afkomen vindt Van Kinsbergen dit vervelend. ,,Het niet door kunnen gaan van de lokale dorpsfeesten zal voor ons allen, maar in het bijzonder voor de jeugd onwennig zijn en geen groot gemis.”

Van Kinsbergen ontplooit horeca-activiteiten en organiseert landelijke Trailrun-evenementen. Zoals voor zovelen was 2020 voor de evenementenorganisator uit Voorthuizen, door het coronavirus een vervelend jaar. ,,Dit is de zoveelste domper in een rij van geannuleerde festiviteiten in 2020”, zegt hij. ,,Naast onze andere activiteiten is het Nieuwjaarfeest de kers op de taart. NYPB is voor ons de kers op de taart. December is absoluut een adrenaline verhogende periode door voorbereiding, de kaartverkoop en de opbouw van het feest. En het moment dat de klok twaalf uur slaat, is onbeschrijfelijk: al die mensen die uit hun dak gaan, tijdens die eerste uren van het nieuwe jaar. Toen we tijdens de afgelopen jaarwisseling samen proostten op het nieuwe jaar, hield niemand voor mogelijk wat een turbulent en onwerkelijk jaar het zou worden.”

De organisatie focust zich nu alvast op het nieuwe jaar, aldus Van Kinsbergen. ,,En laten we hopen dat we het Nieuwjaarsfeest 2022 weer in volle glorie mogen optuigen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie