Tijdens de multimediashow komen ballonfestivals uit de hele wereld in beeld, zoals in het Zwitserse Arosa.
Tijdens de multimediashow komen ballonfestivals uit de hele wereld in beeld, zoals in het Zwitserse Arosa. Ben Bläss

Toeterend applaus voor fascinerende Drive-in Ballonfiësta

28 augustus 2020 om 10:22 Evenementen

BARNEVELD ‘De fascinerende wereld van de ballonvaart’ is de titel van de multimediashow van Ben Bläss, grondlegger van de Barneveldse Ballonfiësta. In de Midden Nederland Hallen werd de twee uur lange productie donderdagavond voor het eerst vertoond tijdens een drive-in. Vanuit bijna vijftig auto’s keken honderd bezoekers, het maximum vanwege de coronamaatregelen, geboeid naar impressies van ballonfestivals over de hele wereld. Na afloop volgde een langdurig toeterend applaus.

Deze week zou de 38ste editie van de Barneveldse Ballonfiësta plaats vinden op de Koewei achter kasteel De Schaffelaar. Door de coronacrisis ging dat niet door, de 38ste editie staat nu gepland voor de laatste week van augustus 2021.

ALTERNATIEF Voor stichting Hart voor de Barneveldse Krant (voorheen Red de Barneveldse Krant) was dit reden om via een drive-in show een alternatief te bieden aan de echte ballonfans. Bläss is voorzitter van deze stichting en stelde zijn multimediashow belangeloos ter beschikking. De opbrengst komt volledig ten goede aan de stichting. Dat is mogelijk doordat de kosten door sponsors worden afgedekt.

Nieuw in de multimediashow is dat deze niet meer bestaat uit aparte delen, maar nu in één keer doorloopt met een (historische) introductie van de ballonvaart door Bläss en telkens een toelichting op de ballonfestivals. Cameraman Boudewijn van de Velde en zijn vriendin Moran van der Wal hebben daarvoor opnamen van Bläss gemaakt bij kasteel De Schaffelaar en deze verwerkt in de productie.

MOUNT EVEREST De bezoekers kregen indrukwekkende impressies te zien van ballonevenementen uit de hele wereld. Van de Koewei in Barneveld tot de Zwitserse Alpen bij Arosa, van Sint Niklaas in België tot ballonvaarten in Nepal met de Mount Everest als decor en van Albuquerque in de Amerikaanse staat Nieuw-Mexico tot Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. 

,,Ik wist niet dat er zoveel verschillende soorten ballonnen en festivals waren’’, sprak één van de bezoekers zijn verwondering uit. Dat de inzittenden in de auto’s hadden genoten, bleek uit het luide geclaxonneer aan het einde van de show.

WINNAARS Na afloop trokken oud-burgemeester Wim Burgering en BDU-directeur Jeroen Cnossen de lotnummers voor twee keer twee gratis ballonvaarten. De winnaars waren Rik en Henrieke Limburg uit Barneveld en Henk Lokhorst en kleindochter Lieke uit Voorthuizen.

Bekijk hieronder de aftermovie.

De winnaars van een ballonvaart: Rik en Henrieke Limburg (links) uit Barneveld en Henk Lokhorst en kleindochter Lieke uit Voorthuizen.
De BDU-cameraploeg vraagt reacties van bezoekers.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
BDU-medewerker John Veldhuizen ontvangt de bezoekers.
De BDU-cameraploeg met Boudewijn van de Velde en Wilfred van de Brand.
Afbeelding
Afbeelding
BDU-directeur Jeroen Cnossen (links) in gesprek met oud-burgemeester Wim Burgering.
Ben Bläss.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie