Gonda van Laar met haar volle boodschappenkar.
Gonda van Laar met haar volle boodschappenkar. Pauw Media
Boodschappen doen met

Gonda van Laar: ‘Mijn man en kinderen zijn echte papmonsters’

Eten-en-drinken

BARNEVELD Een gevulde boodschappenkar zit vol verhalen. Vandaag doen we inkopen met Gonda van Laar (51) uit Barneveld, die in totaal slechts 18 minuten nodig heeft voor de wekelijkse boodschappen.

Voor wie doet u de boodschappen?
Voor mijn man, mezelf en onze vier kinderen. We hebben twee tweelingen, van 21 en 17 jaar.

Favoriete supermarkt:
De nieuwe Jumbo aan de Buru in Barneveld. Deze winkel ligt dichtbij ons huis, is lekker ruim opgezet en de producten zijn er vrijwel altijd op voorraad. Je grijpt niet snel mis. Ik heb ook een beetje een speciale band met deze winkel, omdat twee van onze kinderen hier werken in de vulploeg.

Wanneer doet u de boodschappen? 
Meestal op donderdagmiddag na werktijd. Ik verzorg de administratie op de Koningin Wilhelminaschool en de Wheemschool in Voorthuizen. Vanuit Voorthuizen rijd ik door naar de Jumbo en dan ben ik meestal rond vier uur thuis met een auto vol boodschappen. Op andere dagen ga ik wel eens naar de Jumbo voor wat extra boodschappen. Dan pak ik de fiets.

Doet u de boodschappen altijd alleen?
Ja, dat deed ik ook al voor de coronatijd. Alleen boodschappen doen, gaat het snelst. En als ik de kinderen meeneem, komen er allerlei producten in de kar te liggen die niet op m’n lijstje staan..haha. Thuis krijg ik wel hulp bij het uitladen van de boodschappen. Dat is fijn.

Doet u graag boodschappen?
Mwah, het is voor mij een verplicht nummertje. Maar ik heb er geen hekel aan.

Wat staat er vanavond op het menu?
Macaroni met sla. En mijn man en de kinderen sluiten uiteraard af met pap.

Gebruikt u altijd een boodschappenlijstje? 
Ja, dat is vaste prik. Desondanks komt het geregeld voor dat ik dingen vergeet. Zal wel door de snelheid komen. Gelukkig hebben we thuis een goed gevulde voorraadkast en vriezer. Ik doe overigens ook allerlei inkopen die niet op het lijstje staan. Zeker in coronatijd haal ik meer lekkere dingen in huis.

Welke impulsaankopen liggen er vandaag in de kar?
Een lekkere feeststol voor zondagmorgen en een rozijnenbrood van de Echte Bakker.

Bent u prijsbewust?
We besteden wekelijks ongeveer hetzelfde bedrag aan boodschappen. Aanbiedingen zijn mooi meegenomen, maar ik ben er eerlijk gezegd niet echt mee bezig. Ik koop wat we nodig hebben.

Gebruikt u altijd net als nu een handscanner?
Ja, zo’n handscanner vind ik erg handig. Het grote voordeel is dat ik alle spullen meteen kan inpakken in tassen of kratten en ik de auto snel en gemakkelijk kan inladen.

Bent u een kookliefhebber?
Af en toe vind ik het leuk om uitgebreid te koken, maar meestal kies ik voor een combinatie van gezond en gemakkelijk. Dat heeft ook te maken met de bijbaantjes en hobby’s van de kinderen, die onder meer van volleybal en skeeleren houden. Er is er altijd wel één die vroeg moet eten.

Bij welke afdeling van de supermarkt brengt u naar verhouding de meeste tijd door?
Ik denk de groente- en fruitafdeling. Daar hebben we wekelijks een grote voorraad van nodig: appels, mandarijnen en cherrytomaten mogen bijvoorbeeld niet ontbreken. En nu vergeet ik bijna de druiven. Mijn zoon eet zo een bak leeg tijdens het gamen.

Wat staat er altijd op het boodschappenlijstje?
Pindakaas, frisdrank en yoghurt en kwark. Mijn man en de kinderen zijn echte ‘papmonsters’, de voorraad gaat er razendsnel doorheen.

Bestelt u ook wel eens boodschappen online?
Ik ga het liefst naar de supermarkt, omdat ik online veel te veel bestel en ik op mijn werk al lang genoeg achter de computer zit. Aan de andere kant is het wel handig dat het kan. Eind vorig jaar hebben we voor het eerst online besteld. In ons gezin waren vier coronagevallen. In totaal hebben we met z’n allen zeventien dagen in quarantaine gezeten.

Zit de kar altijd zo vol? 
Ja, met vier kinderen hebben we aardig wat nodig. Het zijn grote eters. En ik vind het belangrijk om altijd een goede voorraad in huis te hebben.

In 18 minuten heeft u de kar gevuld en afgerekend. Een nieuw record?
18 minuten? Dat is lekker vlot. Ik hou er wel van om lekker door te stappen en het scheelt echt dat ik de weg ken in deze supermarkt.

Aangeboden door Jumbo Buru in Barneveld

advertentie