‘Personeelstekort is nieuwe crisis’

24 mei, 14:18 Economie
ANP
Afbeelding

BARNEVELD Het momenteel fors oplopende personeelstekort is voor veel Barneveldse ondernemers dé nieuwe crisis. ,,Bedrijven doen van alles om nieuw personeel binnen te halen, uiteindelijk zullen wellicht automatisering en het aantrekken van buitenlandse werknemers de druk kunnen verlichten.’’

Dat stelt Marcel Wijnen, bestuurslid namens de Barneveldse Industriële Kring (BIK). De afgelopen jaren hebben de coronacrisis, de inflatie en het grondstoffentekort veel ondernemers nogal wat uitdagingen en problemen opgeleverd. ,,Maar we zien dat het personeelstekort nu echt dé nieuwe crisis aan het worden is. In zo’n beetje alle sectoren is er in toenemende mate een tekort aan personeel. En d..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.