Afbeelding
ANP

GGD start extra vaccinatiecampagne in Barneveldse dorpen

11 februari 2022 om 13:57 Corona

BARNEVELD Om de nog relatief lage vaccinatiegraad tegen corona in de gemeente Barneveld op te vijzelen, start GGD Gelderland-Midden met een extra campagne, door prikken zonder afspraak op in totaal zes locaties mogelijk te maken.

Vaccineren zonder afspraak kan de komende tijd op vier nieuwe locaties. Op woensdag 16 februari en donderdag 10 maart kan dat tussen 10.00 en 12.30 uur in het Medisch Centrum aan de Oud Milligenseweg in Garderen en in dorpshuis De Hofstee aan de Stroeërweg in Stroe. Op woensdag 23 februari en woensdag 16 maart kan dat tussen 10.00 en 12.30 uur in ‘t Zorgkruispunt aan de Schoonbeekhof in Kootwijkerbroek, en ook op woensdag 23 februari en woensdag 16 maart, maar dan tussen 14.00 en 16.30 uur in dorpshuis De Belleman aan de Eendrachtstraat in Zwartebroek.

De extra priklocaties komen bovenop de twee plekken die de GGD al enige tijd aanbiedt. Elke dinsdag tussen 13.00 en 18.00 uur kunnen mensen zonder afspraak hun eerste, tweede of boosterprik tegen corona halen in ontmoetingscentrum Bronveld aan de Zonnebloemstraat in Barneveld. In Voorthuizen kan dat in het oude dorpshuis ‘t Trefpunt aan de Roelenengweg elke donderdag tussen 9.00 en 19.00 uur.

Fijnmaziger inzetten op vaccineren is volgens de GGD een bewuste keuze in gemeenten waar de vaccinatiegraad laag is. Dat geldt ook voor de gemeente Barneveld, waar momenteel 69 procent van alle mensen van twaalf jaar en ouder twee prikken heeft gehad (landelijk ligt dit percentage op bijna 85 procent). 

Eerder deze week publiceerde het RIVM vaccinatiecijfers op wijkniveau en werd duidelijk dat in deze gemeente vooral Kootwijkerbroek (35 procent) en Stroe (58 procent) opvallen. ,,We treden daarom in overleg met de gemeente Barneveld om te kijken welke inzet in deze dorpen het best is, op basis van maatwerk’’, zegt woordvoerder Adwin Peeks van GGD Gelderland-Midden. ,,Daar waar het nodig is, willen we stevig inzetten op campagnes om vaccineren te verhogen. De afweging die we daarbij wel elke keer maken, is hoe zinvol het is om met vaccinatiecampagnes te komen in dorpen of wijken waar mensen een bewuste keuze hebben gemaakt. Op sommige locaties is het wellicht een betere keuze om extra in te zetten op informeren en testen.’’

Afgelopen najaar zette de GGD ook ‘prikbussen’ in, in Barneveld en Voorthuizen. ,,In plaats daarvan werken we nu voorlopig met de verwarmde pop-uplocaties, waar mensen na een vaccin ook vijftien minuten binnen kunnen blijven zitten. Of de bussen in het voorjaar weer ingezet worden, hangt af van de verdere corona-ontwikkelingen.’’

Wouter van Dijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie