GGD Gelderland-Midden start met kindervaccinaties

17 jan 2022, 14:50 Corona
Henk van IJken
Wachten in de rij voor een vaccinatie, met links een beveiliger, bij de ingang van 't Trefpunt in Voorthuizen.
Wachten in de rij voor een vaccinatie, met links een beveiliger, bij de ingang van 't Trefpunt in Voorthuizen.

VOORTHUIZEN GGD Gelderland-Midden start binnenkort met het aanbieden van coronavaccinaties voor kinderen van vijf tot twaalf jaar oud. Deze week krijgen alle ouders en verzorgers hiervoor een uitnodiging. Kindervaccinaties worden vervolgens in Voorthuizen aangeboden op woensdagmiddag.

Dat meldt de GGD. Het gaat om speciale coronavaccins van het merk Pfizer, die zijn goedgekeurd voor deze leeftijdsgroep. De kinderen krijgen twee prikken met het kinderdosis. In de gemeente Barneveld wordt de priklocatie in Voorthuizen, in het oude dorpshuis ‘t Trefpunt, hiervoor beschikbaar gesteld op woensdagen van 12.00 tot 18.00 uur. Op de priklocaties in Ede, Arnhem en Duiven worden straks dagelijks kindervaccinaties toegediend.

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.