Afbeelding
ANP

Bijna duizend Barneveldse coronabesmettingen in één week tijd, acht Barnevelders overleden

23 november 2021 om 16:19 Corona

BARNEVELD Opnieuw is het aantal coronabesmettingen in de gemeente Barneveld afgelopen week gestegen, naar in totaal 960 besmettingen. Een week daarvoor waren het er nog in totaal 888. Vergeleken met de voorgaande weken lijkt de toename wel wat af te vlakken.

Dat blijkt uit recente cijfers van het RIVM. Gemiddeld genomen zijn de afgelopen week elke dag meer dan 137 Barnevelders positief getest op corona. De afgelopen week werden vijf Barnevelders opgenomen wegens een coronabesmetting, dat zijn er drie minder dan in de voorgaande week. Wel zijn er de afgelopen week acht Barnevelders overleden aan covid-19, het hoogste aantal in een week tijd sinds februari dit jaar. Alleen al vandaag werden drie sterfgevallen uit Barneveld gemeld, aldus het RIVM. Sinds het begin van de meldingen van het aantal sterfgevallen door covid, zijn er volgens het RIVM nu 74 Barnevelders aan deze ziekte, die veroorzaakt wordt door het coronavirus, overleden.

Volgens het RIVM is in Barneveld momenteel 70 procent van de inwoners van 18 jaar en ouder volledig gevaccineerd, voor 12 jaar en ouder is dat percentage 67. Landelijk gezien liggen die percentages op respectievelijk 84,7 procent en 82,7 procent. Landelijk gezien zijn er vijf gemeenten in Nederland met een lagere vaccinatiegraad onder volwassenen: Vaals (67 procent), Reimerswaal (65 procent), Neder-Betuwe (64 procent), Staphorst (60 procent) en Urk (34 procent). De gegevens over de vaccinatiegraad zijn het laatst bijgewerkt op zondag 14 november.

Op landelijk niveau is het aantal coronabesmettingen in Barneveld nog altijd hoog te noemen. Afgezet naar inwoneraantal staat deze gemeente momenteel op de vierde plaats, na Voerendaal, Neder-Betuwe en Urk. Het gaat dan om het aantal coronabesmettingen in de afgelopen twee weken.

Wouter van Dijk

advertentie
advertentie
advertentie