Afbeelding
ANP

In één week tijd 888 coronabesmettingen in Barneveld

16 november 2021 om 16:41 Corona

BARNEVELD In totaal 888 Barnevelders werden de afgelopen week positief getest op corona, ruim 320 meer dan de week daarvoor. Daarmee is het aantal geregistreerde positieve coronatests fors gestegen. Op de langere termijn is al sinds begin september wekelijks een stijging te zien.

Dat blijkt uit recente cijfers van het RIVM. Gemiddeld genomen zijn de afgelopen week elke dag meer dan 125 Barnevelders positief getest op corona. Een opvallende uitschieter was vorige week donderdag, toen er in Barneveld op één dag 237 positieve uitslagen genoteerd werden.

Ondanks het relatief hoge aantal coronabesmettingen - Barneveld zit gerekend met het aantal tests per 100.000 inwoners landelijk in de top-10 - zijn er relatief weinig ziekenhuisopnames. De afgelopen week werden acht Barnevelders opgenomen wegens een coronabesmetting, vrijdag drie, zaterdag twee en zondag drie patiënten. Afgelopen vrijdag is één Barnevelder met corona overleden. Het laatste sterfgeval daarvoor dateert van maandag 18 oktober.

Volgens het RIVM is in Barneveld momenteel 70 procent van de inwoners van 18 jaar en ouder volledig gevaccineerd, voor 12 jaar en ouder is dat percentage 67. De gegevens over de vaccinatiegraad zijn het laatst bijgewerkt op zondag 7 november.

Op landelijk niveau is het aantal coronabesmettingen in Barneveld hoog te noemen. Afgezet naar inwoneraantal staat deze gemeente momenteel op de vierde plaats, na Urk, Neder-Betuwe en Oldebroek. Ook in buurgemeenten Veenendaal (vijfde plek) en Renswoude (achtste plek) is het aantal besmettingen hoog te noemen.

Wouter van Dijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie