Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei: vier op de vijf coronapatiënten niet gevaccineerd

29 oktober 2021 om 14:42 Corona

EDE De coronabesmettingen en het aantal mensen met luchtwegklachten neemt toe. Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede ziet zich gedwongen om de mondneusmaskers voor bezoekers weer te introduceren, mede door het feit dat het griepseizoen is begonnen.

Communicatieadviseur Nynke Lokhorst: ,,Het aantal opgenomen patiënten met covid-19 wisselt per dag, soms zelfs per uur. De druk op de zorg en op onze medewerkers blijft onverminderd hoog. De bedden die we beschikbaar hebben voor patiënten met covid-19 liggen steeds vol, zowel in de kliniek als op de intensive care (IC).” 

De aanbieders van acute zorg nemen deel aan het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ), om in regionaal verband betere samenwerking binnen de acute zorg te bewerkstelligen en te waarborgen. ,,Vanuit afspraken met ROAZ plaatsen we bedden voor covid bij. We zitten nu rondom tien bedden in de kliniek, waarbij we nog een verdere stijging verwachten, en tot wel vier/vijf op de IC. Het is daarom nodig om patiënten in het land over te plaatsen, maar dat gaat nu nog moeizaam. We plannen alleen die reguliere zorg in die we ook waar kunnen maken en hoeven we niet af te zeggen.”

VACCINATIEGRAAD Het coronadashboard van de rijksoverheid geeft aan dat 78 procent van de Edenaren is gevaccineerd. ,,We zien dat vier op de vijf patiënten met covid-19 die op de intensive care opgenomen zijn, ongevaccineerd zijn. We willen iedereen stimuleren zich te laten vaccineren, maar respecteren ieders afweging daarin. We helpen zoals altijd alle patiënten, ongeacht leefstijl, achtergrond of overtuiging.”

NIEUWE MAATREGELEN Het ziekenhuis heeft de maatregelen deels weer ingevoerd: ,,Sinds 25 oktober vragen wij iedereen die ons ziekenhuis binnenkomt om een medisch mondneusmasker te pakken en deze te dragen op onze poliklinieken, verpleegafdelingen en alle andere afdelingen die patiëntenzorg verlenen, zoals de prikpost, radiologie, SEH en fysiotherapie. En we vragen hen om zich te houden aan de andere maatregelen zoals afstand houden, geen handen schudden en regelmatig je handen wassen. Verder volgen we landelijke maatregelen.” 

Op dinsdag 2 november staat de eerstvolgende persconferentie over corona gepland.

advertentie
advertentie
advertentie