Afbeelding
ANP

Opnieuw meer coronabesmettingen in Barneveld

29 september 2021 om 11:07 Corona

BARNEVELD Het aantal Barneveldse coronabesmettingen is de afgelopen week opnieuw toegenomen, nadat de week daarvoor ook al een stijging was te zien.

Dat blijkt uit recente cijfers van het RIVM. De afgelopen zeven dagen werden in deze gemeente in totaal 91 besmettingen gemeld, de week daarvoor waren dat er 72. De week dáárvoor werden er nog 53 besmettingen geregistreerd. Dinsdag werden de meeste positieve tests op één dag gemeld, 23 in totaal. De laatste dag dat er in deze gemeente meer besmettingen op één dag werden gemeld, was zondag 18 juli, toen er 26 besmettingen werden geconstateerd op één dag. De besmettingsgraad is in Barneveld ook iets gestegen, van 17,1 per 100.000 inwoners vorige week, naar 21,7 per 100.000 inwoners nu. 

De vaccinatiegraad in Barneveld stond op zondag 19 september, de meest recente peildatum, op 67 procent van de volwassen Barnevelders en 64 procent van iedereen van twaalf jaar en ouder.

Het aantal Barnevelders dat in het ziekenhuis ligt met Covid 19-verschijnselen blijft verder relatief beperkt. Deze maand gebeurde dit met slechts één inwoner, zo blijkt uit de cijfers. Het laatste sterfgeval dateert nog altijd van 23 juni.

advertentie
advertentie