Afbeelding
anp / Ramon van Flymen

Lichte daling van Barneveldse coronabesmettingen

15 september 2021 om 08:01 Corona

BARNEVELD Het aantal Barneveldse coronabesmettingen blijft per week fluctueren. De afgelopen vijf weken is er geen heldere lijn in te ontdekken. Vergeleken met vorige week, werden er bij het RIVM over de afgelopen zeven dagen minder positieve Barnevelders geregistreerd.

In totaal ging het om 75 besmette inwoners. Dat zijn er minder dan de 88 van een week eerder en is nagenoeg gelijk aan een de week daarvoor. Landelijk was een daling van 11 procent te zien in de periode tussen woensdag 8 en dinsdag 14 september.

Het aantal besmettingen schommelde de afgelopen vijf weken globaal tussen de 50 en 90. De afgelopen week was het vooral vrijdag 10 september raak. Op die ene dag kwamen er 22 nieuwe besmettingen bij, het hoogste aantal op één dag in een kleine twee maanden.

Vergeleken met omliggende gemeenten is de besmettingsgraad in Barneveld (17,9 besmettingen op 100.000 inwoners) hoog. Het is gelijk aan het cijfer in de gemeente Amersfoort en Woudenberg, maar in de andere gemeenten zijn minder besmettingen geregistreerd. De laagste besmettingsgraden zijn te vinden in Leusden (7,5), Veenendaal (8,5) en Putten (10 op 100.000 inwoners).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie