Afbeelding
Pauw Media

Recreatieterrein Zeumeren sluit voor derde keer wegens drukte

7 augustus 2020 om 12:31 Corona Coronavirus

VOORTHUIZEN Recreatieterrein Zeumeren bij Voorthuizen is vandaag opnieuw op slot gegaan voor nieuwe bezoekers. Rond het middaguur werd het maximum aantal van ongeveer vijfduizend bezoekers bereikt. Het is inmiddels de derde maal dat dit gebeurt. Donderdag ging de slagboom al om 11.15 uur naar beneden, vorige week vrijdag moest beheerder Leisurelands voor de eerste keer deze maatregel treffen.

Er worden vanaf nu op het terrein geen nieuwe bezoekers meer toegelaten. Door de slagboom te sluiten, kunnen automobilisten niet meer het terrein op rijden. Ook bezoekers die lopend of met een ander vervoersmiddel komen, worden tegenhouden. ,,Morgen is iedereen weer van harte welkom'', aldus Leisurelands. ,,We hopen op ieders begrip.''

De beheerder hanteert momenteel vanwege de coronamaatregelen een maximum aantal bezoekers voor de recreatieplas, om de veiligheid te kunnen garanderen. Met ongeveer vijfduizend bezoekers is het terrein voor drie kwart vol. Met die situatie kunnen bezoekers volgens Leisurelands nog voldoende en op een veilige manier afstand tot elkaar houden.

Toezichthouders van de gemeente en van Leisurelands zijn aanwezig om RIVM-richtlijnen in de gaten te houden. Foutparkeerders die op toegangswegen rond Zeumeren - waar een parkeerverbod geldt - kunnen een bekeuring krijgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie