Afbeelding
AberMedia

Opnieuw boerenprotest, nu langs A30 tussen Barneveld en Lunteren (+video)

Overig

BARNEVELD/LUNTEREN Na massale protestacties van boeren vanmorgen langs diverse snelwegen in het midden van het land, was het ook woensdagavond weer raak. Tientallen boeren protesteerden langs snelweg A30 tussen Barneveld en Lunteren, door onder meer een groot vuur te stoken.

De protesterende boeren verzamelden zich woensdagavond aan de Brinkhofweg in Lunteren, om gezamenlijk te demonstreren tegen het afgekondigde stikstofbeleid van de regering. De Brinkhofweg werd volledig geblokkeerd door tractoren. De actie werd van bovenaf door de politie met een helikopter in de gaten gehouden. Agenten sloten de oprit van de A30 ter hoogte van de Scharrenburgersteeg af voor het verkeer. De brandweer kwam in actie om het vuur te blussen, daarbij begeleid door politie-agenten.

Ook langs de A1 was het woensdagavond weer raak. De brandweer moest uitrukken, vanwege in de brand gestoken hooibalen langs de oprit ter hoogte van Kootwijk.

Rijkswaterstaat meldde woensdag op verschillende plekken moeite te hebben met het vinden van aannemers om alle rommel langs de snelwegen op te ruimen. Een aannemer die op de A1 ter hoogte van Voorst bezig was, zou werkzaamheden gestaakt zijn wegens bedreigingen. Donderdagochtend werden bij de oprit langs de A1 ter hoogte van Barneveld nog bergen mest en hooi aangetroffen.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie