Afbeelding
Aber Media

Fietsster (80) ernstig gewond bij aanrijding in centrum Barneveld

22 september 2023 om 16:26 Ongeval

BARNEVELD In het centrum van Barneveld bij het Raadhuisplein is vrijdagmiddag een 80-jarige fietsster uit Barneveld ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een scooter die werd bestuurd door een 54-jarige Barnevelder. Omdat het slachtoffer in eerste instantie niet aanspreekbaar was, werden de hulpdiensten massaal gealarmeerd.

Naast twee ambulances en meerdere eenheden van de politie werden ook de traumahelikopter uit Volkel en een coördinator (officier van dienst geneeskundig) opgeroepen. Het slachtoffer, dat later weer aanspreekbaar was en onder meer een hoofdwond had opgelopen, is na te zijn gestabiliseerd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 15.20 uur ter hoogte van het oude gemeentehuis. Hier kwamen de fietsster en een scooterrijder met elkaar in botsing. De vrouw viel hierbij hard op het wegdek. De scooterrijder bleef ongedeerd. Op het moment van de aanrijding stond er een bestelwagen met aanhanger geparkeerd, waardoor de doorgang richting Langstraat beperkt was. Vermoedelijk hebben de scooterrijder en het slachtoffer elkaar hier gepasseerd en zijn ze met elkaar in botsing gekomen.

Op het moment van het ongeval was het erg druk in het centrum en zaten er ook veel mensen op terrassen. De politie heeft van meerdere getuigen een verklaring opgenomen. De traumahelikopter uit Volkel werd geannuleerd. Zo’n tien minuten na het annuleren van de traumahelikopter uit Volkel werd alsnog de traumahelikopter uit Amsterdam gealarmeerd.  Deze stond in Amersfoort voor een inzet en is doorgevlogen richting Barneveld, waar ter hoogte van de kruising van de snelwegen A30 en A1 een trauma-arts is overgestapt in de ambulance.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie