Afbeelding
AberMedia

Ernstig hoofdletsel wielrenner bij aanrijding met bestelbus in Voorthuizen

5 maart 2023 om 15:10 Ongeval

VOORTHUIZEN Bij een aanrijding met een bestelbus op de rotonde van de Hoofdstraat met de Rembrandtstraat in Voorthuizen is een 29-jarige wielrenner uit Voorthuizen zondagmiddag gewond geraakt. Hij liep ernstig hoofdletsel op. Nadat de man was gestabiliseerd door ambulancemedewerkers is hij met spoed overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht.

Rond 12.30 uur ging het mis toen de bestuurder van de bestelbus, die vanaf de Rembrandtstraat de rotonde wilde oprijden, de wielrenner niet opmerkte. ,,Ik reed langzaam de rotonde op, nadat ik links en rechts geen verkeer zag aankomen”, verklaarde de bestuurder, een 29-jarige Puttenaar. ,,Toen ik doorreed naar de haaientanden klapte de wielrenner tegen de zijkant van de bus.”

Gezien de aard van de verwondingen, is besloten om de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) erbij te halen om ter plaatse onderzoek uit te voeren. Tijdens dit forensische onderzoek wordt gezocht naar de kleinste sporen, om zo de exacte toedracht van de aanrijding te kunnen achterhalen. Zo is de snelheidsmeter van de racefiets in beslag genomen. Die wordt later uitgelezen. 

De Puttenaar bleef ongedeerd en moet later op het politiebureau nog een verklaring afleggen. 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie