Afbeelding
AberMedia

Flinke schade sportwagen bij botsing op A30 bij Barneveld

25 mei 2022 om 15:00 Ongeval


BARNEVELD Een exclusieve sportwagen heeft woensdagmiddag aanzienlijke schade opgelopen door een aanrijding met een vrachtwagen op de snelweg A30 ter hoogte van de invoegstrook vanaf de A1 bij Barneveld.

De bestuurder van de Morgan-sportauto kwam rond 13.00 uur vanaf de A1 en wilde de A30 oprijden. Bij de invoegstrook vanuit de richting van de Zelderseweg ging het mis toen een vrachtwagenchauffeur naar rechts wilde gaan, waar op dat moment de sportwagen reed. De Morgan kreeg een tik, draaide 180 graden en kwam tegen de vangrail van de middenberm tot stilstand. De bestuurder van de sportwagen is door ambulancemedewerkers onderzocht, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. 

Op dit gedeelte van de A30 komen regelmatig ongevallen voor. Hierbij verliezen bestuurders in de bocht vanaf de A1 geregeld de controle over hun voertuig. Ook deze aanrijding staat niet op zichzelf. Het blijkt vooral voor vrachtwagenchauffeurs lastig te zijn om op de rechterbaan in te voegen als een personenauto op dezelfde rechter rijbaan vanaf de A1 komt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie