Afbeelding
AberMedia

Wagen met paard slaat om in Lunteren; menner en passagiers ongedeerd

19 mei 2022 om 22:58 Ongeval

LUNTEREN Een marathonwagen met daarvoor een paard is donderdagavond op de Postweg in Lunteren in een greppel terecht gekomen en omgeslagen. De 69-jarige menner uit Lunteren kwam knel te zitten met een been. Hij is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde volgens de politie niet naar het ziekenhuis. De twee passagiers, een 25-jarige vrouw uit Velserbroek en een 52-jarige vrouw uit IJmuiden, bleven ongedeerd.

Hulpdiensten kregen rond 20.55 uur een melding van het ongeval, waarbij personen bekneld zouden zitten. Ter plaatse bleek dat alleen de menner klem zat met een been. Hij werd met hulp van voorbijgangers en de hulpdiensten bevrijd.

De vrouwelijke passagiers zijn gasten van een bed & breakfast in het buitengebied van Lunteren. De eigenaar bood hen een ritje aan met paard en wagen. Het ging mis op de Postweg, ter hoogte van de kruising met de Nederwoudseweg. Het paard schrok van een tegemoetkomende grote tractor met een giertank en week uit naar een naastgelegen bouwland, waardoor de wagen in een greppel terecht kwam en kantelde. 

Brandweerlieden hebben het paard gekalmeerd en verderop bij een boerderij gestald. Daar is de marathonwagen ook heen gebracht. De politie heeft enkele verklaringen opgenomen, maar stelt geen nader onderzoek in naar het éénzijdige ongeval.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie