Afbeelding
AberMedia

Zoektocht naar man die auto in weiland ‘parkeert’

3 september 2020 om 07:08 Ongeval

BARNEVELD De politie is woensdagavond met meerdere eenheden, een hondengeleider en een politiehelikopter rondom Zeumeren op zoek geweest naar de bestuurder van een personenauto. De automobilist was kort daarvoor met zijn voertuig in een weiland blijven steken.

De bestuurder scheurde rond 22.30 uur door het gebied bij de carpoolplaats aan de Zeumerseweg naast de snelweg A1. ,,De man reed meerdere malen met hoge snelheid rondjes en was aan het slippen tussen het recreatiegebied Zeumeren en het bedrijventerrein Harselaar”, verklaarde een ooggetuige op de carpoolplaats aan de politie.

De bestuurder die zich op een gegeven moment klem reed in een weiland ter hoogte van de carpoolplaats had aan de getuige die nog op de carpoolplaats stond vervolgens om een lift gevraagd. ,,Ik heb gezegd dat ik weg moest en ben weggereden en heb vervolgens de politie gebeld”, aldus deze getuige. ,,Je kon duidelijk zien dat de man zwaar onder invloed van drank of drugs was.”

De bestuurder was ook volgens de politie onder de invloed van drugs en had de plek van het ongeluk verlaten, net als twee andere inzittenden. ,,Hij is aangehouden en wordt verdacht van rijden onder invloed, verlaten van de plaats van een ongeval en het veroorzaken van een gevaarlijke situatie op de weg.” De bestuurder was een man van 45 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, de inzittenden een 36-jarige man uit Voorthuizen en een 17-jarige jongen uit Baarn.

POLITIEHELIKOPTER De politie die met meerdere eenheden ter plaatse kwam, trof na een zoektocht aanvankelijk niemand aan. Daarom werd de hulp van een politiehelikopter ingeschakeld, waarvan de bemanning met een warmtebeeldcamera vanuit de lucht kon zoeken in het donker.

De bestuurder werd aangetroffen in een sloot langs de Zeumerseweg, op het doodlopende gedeelte langs de snelweg A1. Omdat het slachtoffer niet goed aanspreekbaar zou zijn geweest, werd ook een ambulance met spoed gealarmeerd. De ambulancemedewerkers onderzochten de man en droegen hem daarna weer over aan de politie die de man naar het bureau brachten.

TWEEDE PERSOON Ter hoogte van de carpoolplaats werd rond middernacht een tweede persoon aangetroffen, die volgens eigen zeggen ook in de auto had gezeten maar op een eerder moment was uitgestapt. Dat verklaarde de politie later. In de auto werden onder meer een telefoon en een sleutelbos aangetroffen waarvan de tweede man beweerde dat het zijn eigendom was. De politie heeft de goederen en de man meegenomen naar het politiebureau. Het is niet bekend of deze tweede persoon later ook is aangehouden

Bij de inzet waren vijf politie-eenheden en een eenheid van de Marechaussee betrokken. De politiehelikopter vloog, na de aanhouding van de bestuurder, terug naar standplaats Schiphol.

Afbeelding
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie