Afbeelding
AberMedia

Vrachtwagen verliest heftrucks op A30; verkeerschaos rond Barneveld

12 februari 2024 om 18:25 Ongeval

BARNEVELD Een aanhanger van een vrachtwagen is maandagmiddag door onbekende oorzaak losgeraakt, waarna enkele heftrucks op de snelweg A30 bij Barneveld terecht kwamen.

Voor zover bekend is niemand gewond geraakt en werden geen andere voertuigen beschadigd. Het ongeval gebeurde aan het einde van de middag ter hoogte van de A30-afrit naar de Thorbeckelaan, komend vanuit de richting van de snelweg A1. Op de vrachtwagen zat een kraan, waarmee de chauffeur de heftrucks weer van de weg haalde. De politie onderzoekt hoe de lading op de A30 terecht kon komen. 

CHAOS Het verkeer werd via de afrit omgeleid en kon via de oprit van de Thorbeckelaan de A30 richting Lunteren vervolgen. In combinatie met een ongeval met twee auto’s dat kort daarvoor op de A1 gebeurde vanuit de richting Amersfoort, ontstond een verkeerschaos op de snelwegen rond Barneveld.

De politie sloot de rotonde van de Thorbeckelaan bij het Hulpverleningscentrum richting de A30 af voor verkeer om de toestroom te beperken. Omdat vloeistoffen uit de heftrucks op het asfalt terecht waren gekomen, moest de snelweg eerst gereinigd worden. Ook raakte het asfalt flink beschadigd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie