Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Politie

‘Barnevelder’ (18) verdachte ramkraak juwelier in Wageningen

17 januari 2023 om 17:27 Misdaad

BARNEVELD/WAGENINGEN De politie heeft dinsdag een 18-jarige man uit de gemeente Barneveld aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een ramkraak bij juwelier Lucardi aan de Hoogstraat in Wageningen. 

De ramkraak was op dinsdag 1 november vorig jaar, ‘s nachts rond 3.45 uur. ,,De 18-jarige is in verzekering gesteld. Meerdere aanhoudingen sluiten we niet uit’’, meldt de politie via Twitter.

GOUDEN RING Bij de vestiging van Lucardi aan de Jan van Schaffelaarstraat in Barneveld probeerde een nog onbekende jongeman vorige week - dinsdagmiddag 10 januari rond 14.30 uur - een gouden ring te stelen door het sieraad snel in zijn zak te stoppen. Dat mislukte, omdat een medewerker hem betrapte. De man, die gebrekkig Engels sprak, zei dat hij de ring wilde kopen, maar dat hij geen contant geld bij zich had. Vervolgens vertrok hij. 

Lucardi heeft beelden van de man gedeeld onder Barneveldse ondernemers. ,,Zodat we met elkaar even waakzaam zijn, als deze man weer ergens binnenkomt.’’ Of er in deze zaak een link is met ‘Wageningen’ is nog niet bekend.

BETONBLOKKEN Na de ramkraak in Wageningen werden bij Lucardi in november vorig jaar preventief grote betonblokken voor de winkel geplaatst. ,,We hebben toen wel bezoek gehad van twee onbekenden die foto’s van de winkel maakten, maar misschien vanwege de betonblokken is er uiteindelijk bij ons niets gebeurd’’, zei een medewerkster vorige week. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie