Foto's die de politie heeft vrijgegeven.
Foto's die de politie heeft vrijgegeven. Politie

Barnevelder (26) verdachte in groot onderzoek mensenhandel

15 februari 2022 om 18:01 Misdaad

BARNEVELD Bij een politieactie in Barneveld en Veenendaal zijn dinsdag drie mensen aangehouden op verdenking van mensenhandel. Het gaat om een 26-jarige Barnevelder en twee mannen van 21 en 26 jaar uit Veenendaal.

,,Rond zes uur in de vroege ochtend is een inval gedaan op vier locaties, waarna twee aanhoudingen volgden in Veenendaal’’, meldt de politie. ,,Ook is een aantal telefoons in beslag genomen.’’

APPARTEMENT De Barnevelder werd dinsdagochtend rond half acht gearresteerd in een appartement op de hoek van de Langstraat met de Ds. Fraanjestraat in het centrum van Barneveld. Meerdere agenten in burger met steek- of kogelwerende vesten aan drongen de woning binnen. Een getuige hoorde dat deuren werden geforceerd. Bij de woning stonden rond 08.15 uur twee bedrijfsbussen van een glaszetbedrijf met onder meer houten schotten en glazen ramen.

SEKSUELE UITBUITING De actie is onderdeel van een groot onderzoek naar mensenhandel door het Team Migratiecriminaliteit en Mensenhandel (TMM) van de eenheid Midden-Nederland in samenwerking met de eenheid Oost-Nederland. Het onderzoek richt zich op de seksuele uitbuiting van een meerderjarig slachtoffer. Dit zou zijn gebeurd tussen oktober 2020 en eind maart 2021 in verschillende plaatsen in het land, waaronder in Veenendaal, Doorn en Utrecht.  

LANGE ADEM Eerder zijn in dit onderzoek al vier verdachten aangehouden. De mannen die vanochtend zijn opgepakt, zijn meegenomen voor verhoor en zitten vast. ,,Dit was een proces van de lange adem’’, aldus het onderzoeksteam. ,,Het resultaat van vandaag is te danken aan maandenlang onderzoek en de inzet van heel veel collega’s.’’ Volgens de politie volgen mogelijk later nog meer aanhoudingen.

MENSONTEREND ,,Mensenhandel is onder meer het werven, vervoeren of opnemen en huisvesten van mensen met gebruik van dwang’’, licht de politie toe. ,,Het doel van de mensenhandelaar is uitbuiting van een persoon. Er zijn allerlei vormen van mensenhandel, zoals criminele uitbuiting en arbeids- en seksuele uitbuiting. De slachtoffers moeten vaak onder mensonterende omstandigheden werken. Het geld dat ze verdienen, moeten ze voor een groot deel inleveren.’’  

Lees ook: Expositie in Barneveld over duistere wereld mensenhandel

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie