Barneveld krijgt buitenexpositie over mensenhandel

17 jan 2022, 16:02 Maatschappelijk
CoMensha
Afbeelding

BARNEVELD Op het grasveld tussen kasteel De Schaffelaar en restaurant De Oranjerie in Barneveld opent woensdag 9 februari een buitenexpositie, een tentoonstelling over de ,,duistere wereld van mensenhandel.’’ De expositie onder de naam ‘Open je Ogen’ bestaat uit dertig grote portretten van slachtoffers van mensenhandel.

Het gaat om portretten van elk anderhalve meter hoog. Ze worden op zestien statieven geplaatst, in een lange rij verspreid over het terrein tussen het kasteel en De Oranjerie. Dit in overleg met het Geldersch Landschap & Kasteelen, beheerder van dit terrein, en met instemming van de gemeente Barneveld. De gehele expositie beslaat ongeveer 75 meter. Bij de opstelling en de route die mensen lopen, wordt naar eigen zegg..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.