Macro-econoom Edin Mujagic spreekt binnenkort in Barneveld.
Macro-econoom Edin Mujagic spreekt binnenkort in Barneveld. Petra Van Velzen / Jean-Luc Truijens

JonkerFieret haalt macro-econoom naar Barneveld

18 april 2018 om 07:40 Nieuws

BARNEVELD Hoe gaat het verder met de euro? Welke rol gaan cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple spelen? En welke impact hebben beslissingen van centrale banken op onze economie? Macro-econoom Edin Mujagic spreekt er over op dinsdag 29 mei in Barneveld.

De bijeenkomst in Museum Nairac is een initiatief van JonkerFieret Adviseurs en Accountants en bedoeld voor ondernemers. “Er vinden op dit moment unieke financiële experimenten plaats, zoals de grootschalige geldverruiming door de Europese Centrale Bank. Dat raakt iedere ondernemer, van zzp’er tot multinational. Wij willen bedrijven helpen om hierop in te spelen en dat doen we onder meer door experts zoals Mujagic naar Barneveld te halen”, vertelt Ad Jonker.

Mujagic is in 1977 geboren in Bosnië-Herzegovina en woont sinds 1992 in Nederland, waar hij macro-economie heeft gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Daar heeft hij zich gespecialiseerd in monetaire economie en het beleid van centrale banken. “Mujagic kan als geen ander abstracte economische ontwikkelingen vertalen naar de wereld van ondernemers. Het helpt daarbij dat hij zelf heeft meegemaakt wat het uiteenvallen van bijvoorbeeld een muntunie betekent. Hij maakte in het voormalige Joegoslavië de chaos en hyperinflatie mee die volgde. Dat maakt zijn lezing uniek en persoonlijk”, vult Albert Fieret aan.

De jonge macro-econoom zal in zijn lezing focussen op de middellange termijn en stilstaan bij de structurele gevolgen van de economische crisis. Mujagic geldt op dat gebied als gezaghebbend en spraakmakend. Hij is het jongste lid ooit van de Monetaire Kring en maakt ook deel uit van de Economists Club van Project Syndicate. Dit discussie- en debatforum behoort tot de vijf best gelezen opiniërende sites ter wereld.

Mujagic schreef ook diverse boeken, waaronder Geldmoord. Daarin onderbouwt hij waarom het Westen rekening moet houden met hoge inflatie op middellange termijn. Hij ziet de huidige economische crisis als de transitieperiode tussen twee economische tijdperken, dat van vóór en van ná de crisis. Ook zet hij vraagtekens bij de levensvatbaarheid van de euro.

De lezing vindt plaats in Museum Nairac in Barneveld. De deuren gaan op 29 mei open vanaf 19.30 uur, de lezing start om 20.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om in discussie te gaan met een hapje en drankje. Kaarten voor de avond kosten 75 euro p.p., het aantal plaatsen is beperkt.


Aanmelden kan tot dinsdag 15 mei via hvanginkel@jonkerfieret.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie