,,Het was wel een topdeal” voor Van den Brink

10 januari 2012 om 00:00 Nieuws

Het toppaard van Young Rider Stephanie van den Brink (19) is verkocht aan de sponsor van de Canadees Eric Lamaze. Vader Teus erkent dat het voor zijn dochter een sportieve aderlating is, maar is bovenal trots op het succes van deze zakelijke toptransfer. Sterke geruchten als zou het gaan om een miljoenendeal, weigert de Nijkerkervener te bevestigen, noch te ontkennen. ,,Ik praat nooit over bedragen, maar ik kan je wel zeggen dat ik tevreden ben met deze deal, het heeft me veel geld opgebracht. Anders hadden we deze deal natuurlijk ook niet gesloten natuurlijk. Het proces van de overeenkomst ging best wel snel, binnen twee weken waren we eruit. Bij geen van beide partijen waren er twijfels, dus dat scheelt ook.”

NIJKERKERVEEN - ,,Ik ben zeer tevreden met deze deal, het heeft me veel geld opgebracht.” Niet mis te verstane bewoordingen van de Nijkerkerveense paardenhandelaar Teus van den Brink. Hij kijkt met graagte terug op de verkoop van de 9-jarige ruin Verdi (Heartbreaker x Mr. Blue) aan de Canadese topruiter Eric Lamaze. Toch houdt hij er ook een enigszins katerig gevoel aan over. ,,Mijn dochter Stephanie reed er namelijk heel goed op.”

Er werd in het verleden wel vaker geïnformeerd naar Verdi, maar tot concrete belangstelling en aanbiedingen kwam het nooit. Hij is ook niet eerder door een andere ruiter uitgeprobeerd. Lamaze, Olympisch winnaar van het goud in Peking 2008 (individueel) en zilver (met het team), was op zoek naar een potentieel toppaard voor de Olympische Spelen dit jaar in Londen en zijn sponsoren waren bereid te investeren. Dit had eerst en vooral te maken met de plotselinge dood van het bekende paard Hickstead. In november overleed dit in 1996 in Brabant geboren dier aan een hartaanval. Dit gebeurde overigens vlak na een wedstrijd, in het Italiaanse Verona. Hickstead voerde drie jaar achtereen de wereldranglijst voor springpaarden aan.

(Het complete artikel is te lezen in de Barneveldse Krant van dinsdag 10 januari 2012)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie