Bouw jeugdhonk Trefpunt in Voorthuizen start na de zomer

31 juli 2010 om 00:00 Nieuws

VOORTHUIZEN - De bouw van het nieuwe jeugdhonk in Voorthuizen, tegen dorpshuis ‘t Trefpunt aan, start na de zomer. De bouwvergunning voor het semi-permanente gebouw is inmiddels verleend.

Dat meldt gemeentewoordvoerder Bertil Rebel desgevraagd. ,,De voorbereiding heeft iets langer geduurd omdat eerst duidelijk moest zijn dat het gebouw zich binnen de grens van het bestemmingsplan ‘maatschappelijke doeleinden’ zou bevinden. Dat blijkt nu het geval.”

De jongerensoos wordt vlak achter dorpshuis ‘t Trefpunt aan de Roelenengweg gebouwd. Er komt een soos van ongeveer 82 vierkante meter groot, met een berging van 15 vierkante meter, een entree en toiletten. Er komt ook een keukenblok in. Het gaat om een tijdelijk onderkomen voor de jeugd. Daarom kan het pand ook snel gebouwd worden. Er komt een betonnen vloer in, zodat volgens de gemeente geluid gedempt wordt.

In oktober vorig jaar bleek tijdens een informatieavond dat vooral omwonenden vraagtekens zetten bij de locatie van de jeugdsoos. Zorgen waren er vanuit bewoners uit de nieuwe wijk Blankensgoed, met name als het gaat om geluidsoverlast. Rokende jongeren zouden bijvoorbeeld buiten voor lawaai kunnen zorgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie