Alcoholcontroles na WK-wedstrijd Nederland-Brazilië

5 juli 2010 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD/REGIO - De politie heeft vrijdagavond na de kwartfinale Nederland-Brazilië op diverse plekken in de regio Barneveld, Ede en Nijkerk alcoholcontroles gehouden. Vijf bestuurders in de gemeenten Ede en Barneveld hadden te veel gedronken. In totaal werden driehonderd blaastesten afgenomen.

Een 55-jarige inwoner van Barneveld raakte zijn rijbewijs kwijt. De man reed rond 21.40 uur met zijn auto op de Groen van Prinstererlaan in Barneveld. Getuigen hadden gezien dat hij slingerend over de weg reed. Een getuige wist de man te laten stoppen, waarop de politie werd gebeld. De man werd aangehouden en onderzoek wees uit dat hij een alcholpromillage had van 1,76 promille, terwijl 0,5 de limiet is.

Op de Edeseweg in Wekerom werd rond 21.30 uur een 50-jarige automobilist uit Talmaciu (Roemenië) aangehouden. De man had te veel gedronken (0,59 promille). Er werd proces-verbaal opgemaakt. Omdat het ging om een niet-ingezetene van Nederland, is in overleg met justitie een boete van 250 euro opgelegd.

Een 17-jarige Barnevelder werd rond 18.40 uur in Kootwijkerbroek aangehouden. Hij reed op zijn scooter zonder helm en hij was al rijdend aan het bellen. Onderzoek wees verder uit dat de jongen gedronken had: 0,34 promille. Hij kreeg proces-verbaal.

Een 16-jarige jongen uit Stoutenburg werd rond 19.00 uur aangehouden op de Baron van Nagellstraat in Voorthuizen. Hij reed op een bromscooter en werd voor controle aan de kant gezet. Ook hij had te veel gedronken (0,55 promille) en kreeg een proces-verbaal.

Een 16-jarige inwoner van Harskamp werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.40 uur aangehouden op de Molenweg in Harskamp. Hij reed daar op zijn bromfiets en werd op alcohol gecontroleerd: 0,6 promille. De jongen kreeg een proces-verbaal.

De foto is een archieffoto van een alcoholcontrole

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie