Aanleg Rietberglaan in Barneveld snel van start

13 april 2010 om 00:00 Nieuws

Dat meldt gemeentewoordvoerder Bertil Rebel. ,,Volgende week start de daadwerkelijke aanleg van de Rietberglaan, die aansluit op de Valkseweg en Hessenweg. Op dit moment wordt het wegvak uitgegraven. Watergangen en een afwateringssloot zijn en worden daarvoor verlegd.”

BARNEVELD - Tussen het Nederlands Pluimveemuseum en de hersteld-hervormde kerk in aanbouw in Barneveld start volgende week de aanleg van de nieuwe Rietberglaan. Direct daarna wordt de ‘ovatonde’ aangelegd. Het werk moet voor de bouwvak afgerond zijn.

De verwachting is dat de aanleg dan nog ongeveer drie weken duurt. In eerste instantie wordt het een geasfalteerde bouwweg. Pas als nieuwbouw voor scholencomplex De Meerwaarde erachter afgerond is, wordt een toplaag aangebracht. ,,Dit om schade door zwaar bouwverkeer te voorkomen.” Zodra de bouwweg er ligt, gaat de gemeente meteen door met aanleg van de ‘ovatonde’.

Dat is een nieuwe rotonde waar de wegen Valkseweg, Hessenweg, Dr. Willem Dreeslaan en Rietberglaan op aangesloten worden. ,,Voor deze vorm is gekozen omdat het alternatief, twee rotondes naast elkaar, wat ons betreft geen optie was.” De Rietberglaan wordt een weg voor bestemmingsverkeer, met name bedoeld voor verkeer naar De Meerwaarde en de nieuwe kerk. ,,Voor fietsers is het straks een doorgaande weg richting Veller, wanneer de fietstunnel onder het spoor door gerealiseerd is. Het is de bedoeling dat de fietsers naar de school gebruik gaan maken van de Rietberglaan.”

De nieuwe weg is vernoemd naar wijlen Henk Rietberg, destijds de eerste voorzitter van stichting Het Nederlands Pluimveemuseum. Voordat de weg aangelegd kon worden moest eerst de oude woning van het echtpaar Harthoorn gesloopt worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie