Geen treinen op Valleilijn door noodweer; lange files op A1

26 mei 2009 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Door het noodweer van vannacht rijden de treinen van de Valleilijn -tussen Ede en Amersfoort- momenteel niet. ,,Op diverse plekken zijn bomen op het spoor terechtgekomen en is de bovenleiding beschadigd", zegt woordvoerder Herman de Gooijer van Connexxion. ,,Omdat er op veel plekken hinder is op het spoor, kunnen we de treinen niet op kortere trajecten laten rijden. We proberen zo snel mogelijk bussen in te zetten, maar dat zal niet snel geregeld zijn. Als mensen vandaag ergens op tijd moeten zijn, kunnen ze beter niet op de Valleilijn rekenen." Hoe snel de treinen op de Valleilijn weer rijden, kan De Gooijer momenteel niet zeggen. ,,Zodra daar meer duidelijkheid over is, melden we dat."

Ook de NS kampt met problemen op het spoor. Tussen Apeldoorn en Amersfoort rijden geen treinen door herstelwerkzaamheden. Reizigers wordt geadviseerd via Arnhem te reizen. Rondom Amersfoort rijden minder treinen door blikseminslag.

Ook het wegverkeer ondervindt hinder door stormschade, meldt de verkeersinformatiedienst. Op de A1 richting Amersfoort moet het verkeer bij Bunschoten over de vluchtstrook vanwege omgewaaide bomen die op de rijbaan terecht zijn gekomen. Er zijn twee rijstroken afgesloten tussen Eembrugge en Bunschoten en dat was ook tijdelijk het geval tussen Hoevelaken en Barneveld, waardoor kilometerslange files ontstaan. Op dit moment (8.40 uur) staat tussen Barneveld en Bunschoten twaalf kilometer file en wordt over twintig kilometer langzaam gereden.

Zodra meer bekend is over het treinverkeer, wordt dat op deze website gemeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie