Verdachten ontvoering Edes meisje langer vast

11 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De twee 28-jarige verdachten van de ontvoering van de 7-jarige Hannah uit Ede zijn vrijdagmiddag voorgeleid voor de rechtbank in Arnhem. Voor beiden, naar verluidt twee wanhopige drugsverslaafden, is het voorarrest door de rechter-commissaris in strafzaken verlengd met twee weken.

Het duo wordt onder meer verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving. Over twee weken komt het tweetal voor de raadkamer. ,,Daar wordt dan beslist of zij nog langer, maximaal 90 dagen, vast moeten blijven zitten’’, zegt woordvoerder Fenje Hengelaar van de rechtbank in Arnhem.

Uit onderzoek tot dusver is gebleken dat het 7-jarige slachtoffer dinsdag waarschijnlijk willekeurig van straat is gehaald. Welke bedoelingen de verdachten daarbij hebben gehad wordt nog onderzocht en daarover kan de politie geen nadere mededelingen doen.

De eerste verhoren van de verdachten hebben inmiddels plaatsgehad. Ook met het slachtoffer is gesproken. Over de inhoud van de verhoren worden geen mededelingen gedaan.

In verband met het onderzoek is een team grootschalige opsporing (TGO) op de zaak gezet waar ruim 20 rechercheurs aan meewerken. Zo wordt onder meer onderzocht of zich soortgelijke incidenten elders in het land hebben voorgedaan en of er dan verbanden bestaan met de Edese zaak. Op dit moment zijn er geen andere verdachten in beeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie