Negen aanhoudingen bij alcoholcontroles in gemeente Barneveld

17 november 2008 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD/STROE/KOOTWIJKERBROEK - De politie heeft de afgelopen twee nachten negen aanhoudingen verricht tijdens alcoholcontroles in de gemeente Barneveld.

Een 47-jarige Barnevelder maakte het wel erg bont. Agenten zagen hem omstreeks 03.45 uur slingerend over de snelweg A1 ter hoogte van Terschuur rijden. Een blaastest wees uit dat de man te veel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod voor drie uur.

Nadat de verdachte in vrijheid was gesteld, ging hij er vrijwel direct weer vandoor in zijn auto. Hij reed zonder verlichting, nam de rotonde aan de verkeerde kant, reed tijdens het rijverbod en nog onder invloed van alcohol. De man werd op de Oostlaan in Barneveld opnieuw aangehouden, waarna zijn rijbewijs en autosleutels werden ingevorderd.

Ook op andere plaatsen in de gemeente Barneveld en omgeving werden bestuurders aangehouden die onder invloed van alcohol aan het verkeer deelnamen. Hieronder een beknopt overzicht:

- Stroe, provinciale weg, vrijdagavond 21.20 uur, 42-jarige Hongaar, 1,47 promille, boete van 600 euro, rijverbod van zeven uur, rijbewijs ingevorderd.

- Barneveld, Dronkelaarsweg, nacht van vrijdag op zaterdag, 00.55 uur, 18-jarige man uit Terschuur, bromfiets, 0,78 promille, rijverbod van vier uur.

- Kootwijkerbroek, Garderbroekerweg, nacht van vrijdag op zaterdag 01.00 uur, 22-jarige man uit Terschuur, 1,48 promille, rijverbod van negen uur, rijbewijs ingevorderd.

- Kootwijkerbroek, Garderbroekerweg, nacht van vrijdag op zaterdag 01.35 uur, 17-jarige bromfietser uit Kootwijkerbroek, 1,51 promille.

- Voorthuizen, Baron van Nagellstraat, nacht van zaterdag op zondag 04.20 uur, 32-jarige Pool, 1,23 promille, rijverbod voor vijf uur.

- In Stroe werd in de nacht van zaterdag op zondag tussen 00.15 uur en 02.30 uur bij 117 bestuurders een blaastest afgenomen. Drie automobilisten hadden te veel gedronken. Zij bliezen variërend van 0,23 promille tot 1,16 promille en kregen een rijverbod.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie