Vier verdachten opgepakt na wisseltruc in Barneveld

26 maart 2008 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - De politie heeft dinsdagmiddag in Barneveld vier verdachten aangehouden op verdenking van poging tot diefstal via een zogenoemde wisseltruc.

Een voorbijganger aan de Langstraat werd rond 13.00 uur op straat aan gesproken door een man die geld wilde wisselen. Toen de passant zijn portemonnee opende, zou de man er een greep in hebben gedaan. De passant wist hem echter de buit uit handen te trekken, waarna de dader op de vlucht sloeg.

Een zoekactie van de politie leverde in eerste instantie geen resultaat op. Later zag de passant de bewuste man weer lopen, waarna de man, een 32-jarige Leidschendammer, die inmiddels in gezelschap verkeerde van twee vrouwen en nog een man, kon worden aangehouden. Ook de andere drie moesten mee naar het bureau. Het ging om een 38-jarige vrouw uit Leidschendam, een 25-jarige vrouw uit Barneveld en een 20-jarige man uit Leidschendam. De beide vrouwen zijn na verhoor vrijgelaten; van hen kon niet aangetoond worden dat ze een strafbaar feit hadden begaan.

Datzelfde gold ook voor de 32-jarige man, maar hij werd later opnieuw aangehouden en overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie, omdat bleek dat hij ongewenst verklaard vreemdeling is.

De 20-jarige Leidschendammer, die zich bij aanhouding tegen de politie had verzet en agenten had beledigd, kreeg een dagvaarding en is inmiddels ook op vrije voeten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie