Auto Versteeg Buurman ook in Barneveld

7 februari 2008 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD/VOORTHUIZEN - Garagebedrijf Auto Versteeg Buurman heeft er een goede eerste maand opzitten in de nieuwe vestiging in Barneveld. Per 1 januari nam het bedrijf de garage van André van de Vor aan de Albert Plesmanstraat over.

,,Het bevalt me hier tot nu toe zeer goed”, zegt Korstiaan Versteeg (34), de nieuwe vestigingsdirecteur van de Citroën- en Mitsubishigarage (links op de foto). ,,Het contact met de werknemers en de klanten verloopt goed, we zijn druk aan het nadenken over uitbreiding van de zaak, dus ambitie genoeg.”

De overname heeft vooralsnog geen gevolgen voor de acht werknemers, die al in de garage van De Vor werkten. ,,Zij zijn de specialisten en kennen de klanten persoonlijk”, zegt Versteeg. ,,We zijn met het aannemen van leerling-monteurs al bezig met uitbreiding van de werkplaats. Er kan zo nog een muurtje tussenuit.”

Het garagebedrijf, met vestigingen in Voorthuizen, Wageningen en Woudenberg, ziet de aanwinst van de garage in Barneveld als een gat in de markt. ,,Hiermee willen we door merkverbreding het bedrijf sterker maken”, zegt directeur Geurt Buurman. ,,De andere drie vestigingen zijn Peugeot-garages, dus we zitten elkaar niet direct in de weg. Is er in Voorthuizen iemand die liever in een ‘Picasso’ dan in een ‘207’ rijdt, dan kunnen we die klant in Barneveld van dienst zijn. En andersom natuurlijk. Enkele dagen geleden nog kwam hier een dame die op zoek was naar een nieuwe auto. ‘Ik vind al die Citroëns eigenlijk niets voor mij’, zei ze. Dus heb ik haar doorgestuurd naar Voorthuizen.”

Daarnaast is de overname volgens Buurman een noodzakelijke stap in schaalvergroting. ,,Het wordt in de autobranche steeds lastiger je hoofd boven water te houden, als je hier niet in meegaat”, zegt Buurman. ,,Om mee te kunnen doen in nieuwe ontwikkelingen moet je als bedrijf veel investeringen durven maken. Bedenk bijvoorbeeld dat een auto steeds meer software bevat, waardoor automonteurs steeds gespecialiseerder te werk moeten gaan. Wil je nu winterbanden onder je ‘C6’, dan heb je daar de juiste computerprogramma’s en kennis voor nodig. Nog even en je hebt naast de werkplaats nog een afdeling IT”, zegt hij gechargeerd. Daarnaast worden vaste kosten voor garagehouders steeds hoger.

Andere voordelen van de overname noemt Buurman centrale automatisering en boekhouding en de mogelijkheid om personeel te wisselen.

Reacties van klanten zijn tot nu toe positief. ‘Geurt, het bedrijf wordt nu wel heel groot’, hoor ik hier en daar”, zegt Buurman. ,,Maar juist door de klanten zo persoonlijk mogelijk te benaderen met een eigen vestigingsdirecteur per locatie proberen we toch kleinschalig te blijven.”

‘Tevreden dat ik de garage zo kan achterlaten’

Met de overname van zijn bedrijf door Versteeg Buurman neemt André de Vor na 26 jaar afscheid van zijn garage. ,,Ik draag mijn zaak met een goed gevoel over”, zegt hij. ,,Ik zat er al een tijdje aan te denken om te stoppen, omdat andere dingen, zoals import van grondverzetmachines, steeds meer tijd gingen vragen. Bovendien was ik sinds de verhuizing naar bedrijventerrein De Briellaerd ook al niet meer het gezicht van de garage, dat waren mijn medewerkers.”

De Vor begon de garage in 1981 aan de Nieuwe Markt, destijds als Mitsubishi- en Saab-dealer. ,,Het was een mooie tijd, maar na 19 jaar waren we gedwongen om te verhuizen wegens ruimtegebrek. De nieuwe garage aan de Albert Plesmanstraat in 2000 zorgde voor drie keer zoveel ruimte en nieuwe faciliteiten.” Voor De Vor is het belangrijkste dat zijn oud-werknemers bij Versteeg Buurman goed zitten. ,,Zij zijn de kracht van het bedrijf. Ik ben tevreden dat ik de garage zo kan achterlaten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie