Van links naar rechts: Lieneke, Jannetta, Alice en Johan Luttikhuizen, Inge, Winfred en Mirjam.
Van links naar rechts: Lieneke, Jannetta, Alice en Johan Luttikhuizen, Inge, Winfred en Mirjam. Luctra Goudsmederij

Grote plannen bij Luctra: 'Veel werk in korte tijd gepland'

2 april 2019 om 19:07 Nieuws

KOOTWIJKERBROEK In een paar weken tijd gaat Luctra Goudsmederij aan de Wesselseweg in Kootwijkerbroek volledig verbouwen.

Henk van IJken

Tijdens de verbouwing, van maandag 8 tot woensdag 24 april, is de winkel gesloten. Voor die tijd is het opruiming, met kortingen tot 50 procent op de gehele zilvercollectie en 25 procent op geselecteerde gouden sieraden en op horloges van Seiko en Danish Design.

SCHUURTJE BIJ HUIS De verbouwing is een periode waarin veel werk in korte tijd is gepland, vertelt Alice van Luttikhuizen, die samen met haar man Johan eigenaar van de zaak is. Zij houdt zich bezig met de verkoop en de administratie, terwijl hij vooral ambachtelijk werkt, als goudsmid. Daarmee begon hij twintig jaar geleden in een schuurtje bij het huis van zijn vader in Kootwijkerbroek. Omdat het werk toenam, nam Johan in die tijd samen met Alice het besluit om het pand te bouwen aan de Wesselseweg, waar ze nog altijd werken.

Tegenwoordig doen ze dat samen met nog vier goudsmeden in het atelier en is er naast Alice ook een parttime medewerkster in dienst bij Luctra, wat staat voor Lucky Trade, ,,leuke handel, dankbaar werk'', legt Van Luttikhuizen uit. ,,Wij maken mooie en unieke handgemaakte sieraden. Wij ontwerpen het sieraad samen met de klant. Dan kan het ook om emotionele zaken gaan, bijvoorbeeld als je bij overlijden van een dierbare, van twee trouwringen een nieuw sieraad mag maken.''

GRAVEERMACHINE De vernieuwing van Luctra houdt in dat de verkoopruimte en het atelier worden verruimd. In de winkel komen er onder andere grotere en meer vitrines, persoonlijke zitjes voor klanten, de vloer wordt volledig vernieuwd, net als de plafonds, waarbij al het nodige tegelijkertijd een frisse laag verf krijgt. Ook het horloge-assortiment zal na de verbouwing zijn uitgebreid, met een grotere sortering gouden horloges en een extra merk designhorloge. Verder wordt het atelier uitgebreid met een nieuwe laser graveermachine. Luctra heeft alles wat een juwelier aanbiedt en, vertelt Luttikhuizen, ,,we hebben alle expertise in huis voor het repareren, vermaken en ontwerpen van sieraden.

In de eerste plaats komen veel van onze klanten uit de gemeente Barneveld, maar onze vaste klanten komen ook van steeds verder weg. Doordat Johan in de ruimte onder het pand, met plaats voor zo'n vijftig mensen, presentaties geeft over het ontwerpen van sieraden en over goud komen onze klanten echt uit heel Nederland. Zo vertelt Johan tijdens presentaties aan bijvoorbeeld verenigingen waarom goud zo’n bijzonder edelmetaal is en waar het vandaan komt.''

De heropening van Luctra, vlak na de paasdagen op woensdag 24 april, begint met drie feestelijke dagen. De gasten krijgen dan een hapje en een drankje en ze kunnen meedoen aan een sieraden-ontwerpwedstrijd. Alice van Luttikhuizen: ,,We hebben zelf een voorkeur voor met de hand gemaakte ontwerpen, maar de klant is vrij om te kiezen. Ook komt er nog een leuke actie in de openingsweek met mooie prijzen, houdt daarvoor deze krant in de gaten. Je kunt na de verbouwing nog steeds gratis parkeren voor de deur''.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie