Afbeelding
Herbert Wiggerman

De Specialist: Na de verkoop van een fiets begint het ontzorgen

Nieuws

BARNEVELD Een fiets verkopen en klaar is Kees; die tijd is voorbij. In de huidige maatschappij verwachten klanten meer van de fietsenzaak; een berichtje via sms of mail dat de fiets aan een servicebeurt toe is, een haal- en brengservice, reparatie aan huis en uiteraard vervangend vervoer als de klant dat wenst. Op die manier kun je je als winkel onderscheiden van online shops.

ADVIES Op je website, die fungeert als visitekaartje, krijgt de klant alvast een indruk van de sfeer, het serviceniveau en het aanbod in de winkel. De winkel is laagdrempelig; de koffie staat klaar en het verkoopteam helpt de klanten op weg met advies. Dat zijn de ingrediënten om de klant ontspannen en weloverwogen een keuze te laten maken uit het assortiment.

Daarnaast vraagt de klant om ontzorging, want tijd om zelf de fiets te onderhouden ontbreekt, evenals de vereiste technische kennis. Om de fiets in goede conditie te houden is onderhoud wel noodzakelijk. Een nieuwe manier van ontzorgen kan zijn om een onderhoudscontract af te sluiten bij aanschaf van een nieuwe fiets. Voor een vast bedrag per maand is de klant verzekerd van de expertise van de fietsenzaak, zonder onverwachte kosten.

E-BIKES E-bikes vragen specialistische aandacht. Onder meer de houding op de fiets is erg belangrijk. Ter voorkoming van klachten aan het lichaam is het noodzakelijk de fiets juist in te stellen op basis van de metingen van de bodyscan. Ook een zadelmeting voor de keuze van het juiste zadel kan hierbij een nuttig hulpmiddel zijn. Een vorm van ontzorging die de focus legt op fietsplezier voor de lange termijn.

Een opkomende trend is de highspeed e-bike die, door zijn snelheid tot 45 kilometer per uur, uitermate geschikt is voor woon-werk verkeer. Wet- en regelgeving over de plaats op de weg en helmplicht is inmiddels duidelijk, en vanaf 2020 zullen de belastingregels voor een fiets van de zaak versoepelen. Het is een groeiende categorie, net als de bakfietsen die een prima, duurzaam alternatief kunnen zijn voor een tweede auto.

SCHOOLFIETSEN De vraag naar schoolfietsen blijft constant, het accent ligt bij de schoolgaande jeugd vooral op de transportfietsen. Tegelijk constateren we een groeiende voorkeur van de jongeren voor e-bikes, die ook heel geschikt zijn voor langere afstanden.

FIETSFAIR We zijn ontzettend blij dat we op 1 maart zijn uitgeroepen tot Tweewielerwinkel van het jaar 2019. Op 28, 29 en 30 maart organiseren we daarom een fietsfair met allerlei activiteiten, korting, fietstesten en hapjes en drankjes.

Aangeboden door Eric Jansen, Jansen 2wielers

advertentie
advertentie