Jan van Deuveren (Service Adviseur Bedrijfswagens), Peter Muller (verkoopcoördinator) , Ronald Westendorp (inkoop) en Henk van Hoef (projectleider Leertouwer).
Jan van Deuveren (Service Adviseur Bedrijfswagens), Peter Muller (verkoopcoördinator) , Ronald Westendorp (inkoop) en Henk van Hoef (projectleider Leertouwer). Pauw Media

Nieuw hoogtepunt in samenwerking Pon Dealer en Leertouwer

18 september 2018 om 11:26 Nieuws

BARNEVELD De krachtige samenwerking tussen Leertouwer en Pon Dealer Barneveld bereikte onlangs een nieuw hoogtepunt. Terwijl Pon Dealer voor meer dan twintig gloednieuwe bedrijfswagens zorgde, leverde Leertouwer alle elektrotechnische installaties van de onlangs gerealiseerde uitbreidingen bij Pon Dealer.

De buitenshowroom van PonOccasion.nl heeft er een flink stuk grond bijgekregen, waardoor er meer ruimte is gecreëerd voor de presentatie van alle modellen van de merken Volkswagen, Audi, Seat, Skoda en Volkswagen Bedrijfswagens. Daarnaast is de werkplaats voor Volkswagen Bedrijfswagens fors vergroot, waardoor er plaats is voor extra (Crafter)bruggen. Als klap op de vuurpijl beschikt Pon Dealer sinds kort ook over een riante occasionhal, waarbinnen het inname- en klaarmaakproces van occasions efficiënt kan plaats vinden.

Henk van Hoef (Leertouwer) en Ronald Westerveld (Pon Dealer Barneveld) voeren namens de Barneveldse bedrijven het woord. Inmiddels werken beide mannen al meer dan acht jaar met elkaar samen. ,,In mijn ogen zijn de korte lijnen tussen beide bedrijven heel waardevol. Of ik nu een vraag heb over nieuwe laadstations voor de elektrische auto's, duurzame verlichting of de brandmeldinstallatie, ik bel altijd Henk. Hij is mijn aanspreekpunt, schakelt de juiste vakmensen in en koppelt dat vervolgens weer terug. Dat werkt heel prettig", zegt Westerveld.

,,Andersom werkt het net zo", benadrukt Van Hoef. ,,Het leuke is ook dat we twee Barneveldse bedrijven zijn. Leertouwer kocht vroeger al de bedrijfswagens bij Van Malenstijn, het bedrijf dat later opging in Pon Dealer Barneveld. Los van de expertise waarmee we voor elkaar van betekenis kunnen zijn, gunnen we elkaar ook wat. En vanuit die relatie vroeg Pon Dealer ons in een heel vroeg stadium om alvast mee te denken en te adviseren over de voorgenomen uitbreidingen.

We waren hard toe aan deze uitbreidingen, zegt Ronald Westerveld, die binnen Pon Dealer verantwoordelijk was voor de realisatie. ,,Om zowel onze presentatie op internet als in de showroom te optimaliseren, is het innameproces van occasions gecentraliseerd in de nieuwe hal. Zo loopt het hele proces efficiënter. Naast volledig nieuwe werkplaatsen zijn onder hetzelfde dak ook de restyle-afdeling, een poetsstraat en een nieuwe fotostudio gerealiseerd. Ook is hier het nieuwe winter- en zomerbandenhotel geopend, waar zo'n 4.000 bandensets van onze klanten opgeslagen liggen.

GROTE INBRENG De inbreng van Leertouwer voor de totstandkoming van het geheel was groot. De Barneveldse specialist werd onder meer ingeschakeld voor alle elektrotechnische installaties, maar ook alles wat met IT te maken heeft. ,,Volledige wifi-dekking was bijvoorbeeld een eis. Logisch als je tot je laat doordringen hoeveel IT inmiddels is verwerkt in de aan- en besturing van een auto. Die apparatuur moet bij onderhoud uitgelezen worden", weet Van Hoef. Daarnaast werd ook voor andere technologische aspecten met succes een beroep gedaan op de expertise van Leertouwer. Denk onder meer aan een zuinige energiehuishouding, camerabeveiliging, telefonie en laadunits.

De occasionhal bij Pon Dealer is gebouwd op de plek van de oorspronkelijke opslaghal van Van Reenen. Deze stond aangrenzend aan het terrein van Pon Dealer en kwam vorig jaar vrij. Het Barneveldse transportbedrijf beschikt op Harselaar-Zuid tenslotte over een nieuw en beduidend groter onderkomen wat Leertouwer overigens ook volledig geïnstalleerd heeft. ,,Het complete Pon-terrein telt nu meer vierkante meters en wordt beter benut. Het gemiddelde aanbod occasions varieert tussen 400 en 500 auto's."

Opvallend is de inrichting van de fotostudio: een staaltje techniek waar Westerveld trots op is. ,,Hiermee zijn we de voorloper in onze markt." Occasions die in de verkoop gaan, worden op een draaischijf geplaatst. Uit alle hoeken en standen wordt de betreffende auto gefotografeerd. ,,Dit gaat nog veel verder dan een 360-gradenfoto. Van elke tien graden die de auto op de schijf roteert, worden acht foto's geschoten. Daarmee krijg je een extreme nauwkeurigheid." Juist dat is gewenst met het oog op de verkoop. ,,De oriëntatie voor auto's vindt online plaats. Beeld is daarbij heel bepalend. Als bezoekers van onze website nu een jong gebruikte auto willen bekijken, kunnen ze 'm op hun telefoon, tablet of PC-scherm naar believen ronddraaien, inzoomen en binnen rondkijken: alles is mogelijk. Ik ben ervan overtuigd dat dit een positieve bijdrage zal leveren aan de interesse en verkoop van onze occasions."

,,Extra aandacht was er voor laadstations voor elektrische voertuigen. Behalve het feit dat je een laadpaal nodig hebt, is pieksturing in dat opzicht een aspect om rekening mee te houden", weet Van Hoef. Daarbij is rekening gehouden met de nabije toekomst. ,,De elektrische auto is natuurlijk upcoming, maar beslaat nog steeds een klein gedeelte van de markt. De vraag is hoe dat de komende jaren zich gaat ontwikkelen, mogelijk ook gestimuleerd door fiscale beslissingen vanuit de overheid."

In samenspraak met Leertouwer is daar al op geanticipeerd. Er is extra veel aandacht besteed aan de infrastructuur onder de grond. ,,Dit betekent dat, mocht dat nodig zijn, we heel makkelijk het aantal laadstations kunnen opvoeren", legt Van Hoef uit. Westerveld is daar blij mee. ,,Dat mee- en vooruitdenken vanuit Leertouwer is voor ons heel waardevol. Op deze wijze hebben we onze vestiging toekomstbestendig gemaakt."

Pon Dealer Barneveld en PonOccasion.nl zijn onderdeel van Pon Dealer Groep en bestaat uit acht dealervestigingen, twee universele autoschadeherstelbedrijven en een universele leasemaatschappij waar in totaal circa 450 mensen werken. Bij Pon Dealer Barneveld werken circa 75 personen. Op 5 en 6 oktober houdt het bedrijf Open Huis.

Nieuwe bedrijfsauto's voor Leertouwer

Eerder deze maand werden ruim twintig nieuwe bedrijfswagens door Pon Dealer Barneveld aan Leertouwer afgeleverd. Hierbij werken Jan van Deuveren (Pon Dealer) en Bert Jansen (Leertouwer) al jaren nauw samen. De nieuwe bedrijfswagens zijn geleverd met het oog op vervanging van het wagenpark, maar ook vanwege de verdere groei van Leertouwer. Inmiddels werken 160 mensen bij het bedrijf aan de Albert Plesmanstraat. Met die groei in het achterhoofd zijn de nieuwe bedrijfswagens voorzien van een duidelijke oproep: 'vakmensen gezocht!'.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie