Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Waterpolosters DWK winnen overtuigend

Waterpolo

BARNEVELD De waterpolodames van DWK openden het seizoen sterk door de eerste wedstrijd overtuigend te winnen. Met 5-14 walsten de Barnevelders over Aqua-Novio heen. 

DWK (archieffoto) begon nog wat zenuwachtig aan de eerste wedstrijd. Dit was in de eerste periode te merken. De stand ging gelijk op en door kleine foutjes kwam DWK zelfs op een achterstand te staan. Echter, ex-international Laura van der Graaf wist DWK in de strijd te houden door twee keer te scoren. De eerste periode eindigde daardoor met een score van 2-2. 

In de tweede periode gaf DWK gas. Verdedigend hadden de dames het strak liggen en de tegenstander had moeite om de bal kwijt te kunnen. Aanvallend wist DWK maar liefst zes keer te scoren. Zo wist Naomi Herpers uit een 5-meter te scoren en Eline Moree uit een man-meer situatie. Verder wisten beide dames nog een keer te scoren evenals Marrit Elzinga en Laura van der Graaf door zich vrij te spelen met mooie zwemacties. De tweede periode eindigde met 3-8 in het voordeel van DWK. 

In de derde periode ging DWK door waar het gebleven was. Verdedigend hadden de dames het helemaal dicht gelegd, waardoor de tegenstander niet kon scoren. Met als hoogtepunt dat keepster Mireille Ruiter een 5-meter tegenhield. Naomi Herpers wist nog twee keer de bal in het doel van de tegenstander te leggen. In de laatste periode gingen de dames door met hard werken en goed samenspelen. Eline Moree en Laura van der Graaf wisten beide nog twee keer te scoren, wat de eindstand op 5-14 bracht. 

Zaterdag speelt DWK de tweede wedstrijd van het seizoen tegen De Rijn in de Veluwehal om 17.45 uur.

advertentie
advertentie