DWK-Oceanus
DWK-Oceanus Erik van 't Land

DWK wint weer van Oceanus

16 mei 2022 om 09:37 Overig

BARNEVELD Nadat er vorige week thuis met 15-8 werd gewonnen van Oceanus (foto), waren de rollen nu omgedraaid en was het aan de heren van DWK om op bezoek te gaan in Aalsmeer. Ook nu werd er gewonnen door de waterpolomannen.

De Barnevelders begonnen zwak aan het eerste part. Aanvoerder Lennard Tolboom wist DWK nog wel op een 0-1 voorsprong te schieten maar vervolgens liepen de gasten minuten lang achter de feiten aan. Ook keeper Berend Slijkhuis had in de eerste minuten geen antwoord op de houdbare schoten van de mannen uit Aalsmeer. Toch wisten de Barnevelders in de laatste minuten van de eerste periode een 2-1 achterstand om te buigen naar een 4-5 voorsprong. Thomas van de Kraats (2x), Rick Kappers en Evan van Veldhuizen wisten het net te vinden voor DWK.

In de tweede periode wisten de Barnevelders wel het verschil te maken. De DWK’ers waren feller en wisten dit om te zetten tot doelpunten. Kappers, Tolboom en Van de Kraats wisten opnieuw het net te vinden voor DWK, dat bij vlagen de zone-defensie van Oceanus kapot wist te spelen. De felheid leverde de Barnevelders echter ook meer uitsluitingen op. Drie keer kregen de mannen uit Aalsmeer een man meer-situatie, maar ze wisten hiervan geen gebruik te maken. Na de tweede periode had DWK de voorsprong dat het wilde hebben; 5-8.

De derde periode was een gelijkopgaande strijd. Van de Kraats benutte een vijfmeter en Ewart Evink wist een mooi doelpunt te maken vanaf de midvoor positie. ,,In de derde en vierde periode waren we aanvallend niet meer zo dominant als de eerste en tweede periode. We begonnen meer voor eigen succes halve kansen af te ronden wat leidde tot kleine frustraties en minder doelpunten. Oceanus wist gelukkig ook niet te antwoorden doordat we het in de verdediging wel aardig goed voor elkaar hadden,’’ aldus aanvoerder Lennard Tolboom.

De laatste periode begon met een 6-10 voorsprong op het scorebord. De mannen van Oceanus hadden echter nog niet opgegeven en speelden de vierde periode hun beste spel. DWK wist door een doelpunt van Justin van de Bovenkamp opnieuw een man meer-situatie te benutten aan het begin van de periode. Hierna wist Oceanus keer op keer te scoren en terug te komen tot 10-11. Coach Peter van Dijk greep in en vroeg een time-out aan om het team toe te spreken. De boodschap was duidelijk: ‘geen halve kansen willen afmaken voor eigen succes, maar samen de wedstrijd uitspelen.’ Dit had effect. DWK wist opnieuw twee keer te scoren via Tolboom en Evan van Veldhuizen. Om de spanning helemaal uit de wedstrijd te houden, wist keeper Berend Slijkhuis een vijf-meter te stoppen. Na het eindsignaal stond er een score van 10-13 op het scorebord in het voordeel van de Barnevelders. Aanstaande vrijdag kunnen DWK de tweede plek zeker stellen tegen AZ&PC De Futen. De directe concurrent voor deze positie op de ranglijst komt op bezoek in Barneveld.