Achterveld kon tegen Prins Bernhard liefst acht keer juichen na een doelpunt.
Achterveld kon tegen Prins Bernhard liefst acht keer juichen na een doelpunt. Foto Rinus van Denderen

Achterveld wil dat trainer vaker op vakantie gaat

7 mei 2022 om 20:29 Voetbal

ACHTERVELD Bij Achterveld ontbrak zaterdag Jacco Meurs. De trainer vierde met zijn gezin vakantie op Ibiza. Dat beviel de spelers uitstekend, gezien de 8-0 overwinning op Prins Bernhard. ,,We zijn aan het kijken of we Jacco nog een paar dagen langer daar kunnen houden’’, dolde topscorer Sven van Rossum na de monsterscore. Dinsdag moet Achterveld alweer aan de bak en is Meurs er volgens planning weer bij aanwezig.

Martijn Houtveen nam de honneurs waar. De assistent-trainer hield de voorbespreking kort en gaf zijn ploeg maar één opdracht. ‘Schiet eens wat vaker van afstand, want dat doen jullie veel te weinig.’

Mark de Ridder had het best geluisterd en schoot de bal na een kwart wedstrijd van afstand strak in de kruising. Dat was overigens al de 2-0 voor Achterveld, want Bas van Ruitenbeek had even daarvoor de score geopend. Bij rust leidde Achterveld met 4-0 en die stand werd daarna verdubbeld. ,,Dit was misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen’’, vond Van Rossum, die zelf twee doelpuntjes meepikte. ,,Dan wordt er altijd snel gezegd dat de tegenstander niet zo goed was, maar ik vond dat wij het gewoon heel goed deden.”

Bij 7-0 kreeg Achterveld een strafschop. Normaal gesproken een klusje voor Van Rossum, maar hij liet het over aan Gian Voorburg. De tiener, die vorige week zijn debuut had gemaakt, wilde dat in eerste instantie niet doen. ,,Toch vonden wij dat Gian de bal moest nemen’’, vertelde Van Rossum. ,,Hij schoot ‘m heel mooi binnen en was daarna ontzettend blij. Ik denk dat hij zaterdagavond het licht uit heeft gedaan in de kantine.”

[Doelpunten Achterveld: Bas van Ruitenbeek 2, Sven van Rossum 2, Jelle Neumann, Finn van Ruitenbeek, Mark de Ridder en Gian Voorburg.