Felle strijd op De Westeneng. Veluwse Boys was de gelukkigste in Garderen.
Felle strijd op De Westeneng. Veluwse Boys was de gelukkigste in Garderen. Henk Hutten

Knol held van Veluwse Boys

30 oktober 2021 om 19:26 Voetbal

GARDEREN De wedstrijd tussen thuisploeg Veluwse Boys en SDS stevende lange tijd op een 0-0 eindstand af, toen Veluwse Boys-speler Jurgen Hoegen het welletjes vond en de 1-0 aantekende, volstrekt tegen de verhoudingen in. 

In de slotfase ontpopte Ruben Knol zich als doelman tot held. ,,Het zat goed mee”, zo zei de goalie na afloop bescheiden. Met voetbal had het in de eerste helft weinig te maken. Het was meer glijden en strijden dan dat de bal fatsoenlijk rond werd gespeeld. 

MOGELIJKHEDEN De gasten uit Wekerom hadden het iets betere van het spel en ze wisten ook de nodige mogelijkheden af te dwingen maar het vizier van de Wekerommers stond zaterdagmiddag, op het winderige sportpark De Westeneng, niet al te scherp afgesteld. De Garderenen zelf speelden met name heel chaotisch en onrustig. Veluwse Boys-trainer Hans Nijhuis daarover: ,,We speelden heel onherkenbaar. Normaal proberen we het altijd via combinaties, maar dat zat er vandaag helemaal niet in. We werden gedwongen tot het spelen van de lange bal en dat is gewoon niet ons spel.” 

Na een 0-0 ruststand werd het spel er na de pauze niet veel beter op. Wel kwam er iets meer evenwicht in de wedstrijd en kwam de thuisploeg er iets vaker uit. Heel veel gecreëerd werd er echter niet totdat de hachelijke slotfase aanbrak. Eerst was het dus Hoegen die doeltreffend uithaalde, daarna was het SDS dat telkens gevaarlijk werd. Doelman Knol pareerde elke bal op katachtige wijze. Rick Roelofsen en Lennart Ploeg konden de Garderense goalie eenvoudigweg niet passeren. ,,Ik was eigenlijk niet eens helemaal fit”, zo zei Knol na afloop van zijn glansrijke optreden. ,,Verder zat het ook wel mee toen Ploeg laag tegen mij aanschoot. Maar ik geef toe dat het verder ook wel lekker ging. We hebben vandaag iets te veel gekregen terwijl we tegen Heerde en WZC te weinig kregen. Dit zijn wel de lekkerste zeges.” Nijhuis: ,,Ruben is soms te bescheiden, hij speelt het hele seizoen al uitstekend. Dit is wel lekker zo hoor deze overwinning. We kunnen weer omhoog kijken. En verder was het voetbal gewoon niet goed vandaag, zo eerlijk wil ik ook zijn. Uiteindelijk heeft de gelukkigste ploeg gewonnen.”

Jurre Jochemsen

advertentie
advertentie
advertentie