Erik van Eem, hier in actie tegen Lelystad, scoorde fraai tegen AVW'66.
Erik van Eem, hier in actie tegen Lelystad, scoorde fraai tegen AVW'66. Guido de Boer

Valleivogels ‘heer en meester’ bij AVW’66

23 oktober 2021 om 19:15 Voetbal

SCHERPENZEEL Valleivogels heeft de tweede zege op rij binnengehaald. Bij AVW’66 in Westervoort wonnen de Scherpenzelers met speels gemak: 0-3. ,,Zeker de tweede helft waren we heer en meester”, zag coach Rob van den Broek.

Valleivogels begon nog weifelend aan de wedstrijd, waardoor Nick Schuckmann, die doelman Joshua van den Berkt (schouderblessure) verving, zijn kwaliteiten toonde. Maar daarna was het Valleivogels dat de klok sloeg. Al voor rust scoorden Rik Huijser en Erik van Eem. Met name de treffer van Van Eem was fraai. Hij kopte na een fijne crosspass van Patrick van den Berkt diagonaal raak.

Daarmee speelde Valleivogels een gewonnen wedstrijd. ,,We hebben dikverdiend gewonnen van een ploeg die het moeilijk heeft vanwege veel blessures. Maar je moet het dan toch zelf ook waarmaken”, benadrukt Van den Broek. Hij zag dat dat ook in het veld gebeurde, Jordy Liefting bediende Alex van Eem: 0-3.

Daarmee was het goede nieuws nog niet voorbij, want Joost van den Berg debuteerde en Stefan van den Brink maakte in de tweede helft zijn rentree in de hoofdmacht. ,,Op alle fronten was dit een lekkere zaterdag.”