Jacco van den Brink
Jacco van den Brink Theo Beumer

Advendo’57 verliest ook van Rood Wit’58

16 oktober 2021 om 18:56 Voetbal

EDERVEEN Vooraf leek Rood Wit’58 de ideale opponent voor Advendo’57 om de eerste punten van het seizoen te halen. ,,Dat dachten wijzelf ook’’, bekende Jan Fluit. ,,Zeker na de 1-1 in de tweede helft. Maar opnieuw persoonlijke fouten, en dat is een repeterend verhaal, doen ons de das om: 1-3.’’

In de ogen van de Advendo trainer was een situatie rond het uur cruciaal. ,,Een verre trap vanuit de Rood Wit achterhoede kwam via de arm van Dejan Knevel bij hun spits, die drie meter buitenspel stond. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed, omdat de bal via een speler van ons was gekomen.’’

,,Het klopt dat afgelopen week ook in buitenspelpositie een doelpunt van Frankrijk tegen Spanje werd goed gekeurd. Dat was een verdedigende actie, hier was er sprake van een aanvallende actie. Dan is het volgens mij niet van toepassing. Bij ons bleven drie verdedigers en doelman Ewald van Manen gewoon staan. Dat moet je natuurlijk nooit doen’’, baalde Fluit.

Het betekende de 1-2, van opnieuw Wouter de Bruin. Voor de rust waren de bezoekers na een kwartier op 0-1 gekomen door Wouter de Bruin, die bij de tweede paal raak kopte. ,,Rood Wit speelde met lange ballen vol op de aanval, met veel agressie en power. Wij gingen teveel mee met hun spel, in plaats van te voetballen. Er was heel veel balverlies. Aan onze kant bleef het bij twee schietkansen van Martijn van den Dikkenberg.’’

,,Na de rust gingen wij een op een spelen. Rood Wit werd vastgezet. Nadat Dejan Knevel al dicht bij de gelijkmaker was geweest, speelde Marien van Roekel zich tussen twee tegenstanders vrij, om de 1-1 binnen te janken. Wij dachten er op en er over. Maar dan valt die ongelooflijke 1-2.’’

,,Via Luc Goudsblom, Dejan Knevel en Marien van Roekel kregen wij nog drie dotten van kansen, maar de bal ging er niet in. Dat gebeurde ook niet bij de beste kans van Jacco van den Brink. En dan valt kort voor de einde de 1-3 (Jop van Eijden), en is het gelopen.’’

,,Na vier wedstrijden staan wij stijf onderaan’’, weet Jan Fluit. ,,In mijn 24-jarige carrière als trainer is dit mij nog nooit gebeurd. Natuurlijk baal ik van deze situatie. Maar ik houd mij vast aan de situatie dat wij zeker onze wedstrijden niet kansloos verliezen.’’ Zaterdag is er de derby uit bij Otterlo. ,,Zij zijn titelkandidaat. Dat wordt een lastige middag, maar wij zijn zeker niet kansloos’’, houdt Jan Fluit de moed er in.